IKEA Perth

Så det blev så att vi flyttade runt halva jorden, och jag började jobba på IKEA. Smått ironiskt men de som känner mig vet att jag älskar IKEA, kanske lite för mycket för att vara sunt, och de möjligheter positionen jag har på ett IKEA utomlands öppnar, vad jag tror, många dörrar även framåt. Jag tänkte att jag två och en halv månader in skulle berätta lite om mitt nya jobb, jag vet att det har varit lite nyfikenhet kring ämnet. 
Jag är alltså avdelningschef (Shopkeeper/HFB manager) och ansvarar för produkt - planering, beställning, nyheter och avslutade produkter, personal, rekrytering och schema, kampanjer, planering för och sälj styrning samt logistiken bakom att fylla en hel avdelning på IKEA varje dag. 
Den här inledande tiden har rent ut sagt varit utmattande, långa arbetsdagar och konstant lärande, jag insåg inte alls alla komponenter bakom ett fullt fungerande varuhus innan jag fick kika bakom kulisserna. Nu har jag nått etapp ett (av tusen) och känner att grunden är lagd för att kunna ta någotsånär vettiga beslut. Men det är en konstant utvecklingskurva och alla beslut kan tas efter hundratals olika strategier och tankesätt. Det är fortfarande långa arbetsdagar men lite enklare att ta in när man kan lite mer om vad som förväntas av en. Nu är vi inne i skollovs period och påsken, en av de största peak helgerna på året och summan produkter som dagligen bärs ut av kunder är så enorm att det är svårt att ta in. Samtidigt planerar jag för min semester i Juni, då det är vinter rea här och jag befinner mig i Sverige. Utan att överdriva multitaskas det hundra saker varje dag, men med ett levande varuhus blir man aldrig någonsin klar. 
Men det är en bra mellan chefs position för att man faktiskt kan, får och uppmuntras till egna beslut och kan påverka sin avdelning (positivt och negativt ska tilläggas 😉) och en väldigt dynamisk arbetsplats som å ena sidan är väldigt stimulerande för en sån som mig som har lite för lätt för att tröttna på rutiner, samtidigt som mer tid än vad som är tänkt tillbringas på jobbet varje dag. Sen är det hela saken med uttalet av produkt namn, jag säger på svenska och ingen förstår vad jag menar, så jag "förengelskar" namnen och det blir lite lättare, men hur säger man  egentligen"Skyn" eller "Ljuda" med begriplig engelsk accent!? 
Så framåt ser jag mycket jobb, frustration och känslan av att alltid ha tio lager papper på skrivbordet att gå igenom (som aldrig tycks röra på sig) fantastiska möjligheter och ett rejält steg i personlig utveckling. 

En bra sammanfattning blir att jag citerar Ingvar "Most things remain to be Undone - Glorious future" 

Väldens vackraste 30åring

Henrik som alltid är svårflörtad kring sina födelsedagar och aldrig önskar sig något fick frukost på sängen, paket och order om att snöra på sig kängor på födelsedags morgonen den 22 Mars. 
Sen bushwalkade vi halva dagen i Yanchep national park, ca 1 timme norr om Perth, snett österut. Lite över milen gick vi allt som allt och åt lunch i skuggan med kängrus hoppande bredvid och sovandes i skuggorna. Yanchep hyser också ett litet reservat för koalor som trött hängde i träden. Två och ett halvt år senare och fascinationen över dessa två djur går inte riktigt ur. 
Då vi gick hade Perth inte sett regn på en sådär fem månader så ganska torrt och dammigt, men fortfarande vackert runtom i parken. Det märktes framförallt när vi kom fram till sjön, som torkat ur och lämnat 80 procent av botten i synlig lera som spruckit i solen. Lite solbrända, mycket dammiga men nöjda satte vi oss i bilen där jag kom på en nödlögn av att vilja åka in till den lilla byn Yanchep en snabbis. Själva byn ligger vi kusten i samma höjd som parken. Jag höll tummarna för att jag skulle hitta rätt och svängde tjugo minuter senare in vid ett litet hotell där jag bokat rum för natten. En eftermiddags öl och havsutsikt väntade innan middag för att fira väldens vackraste 30årings födelsedag.
 Den finaste i världen
 Letar koalor
Yanchep sjön
Lite röd i nacken
 
Lunch sällskap
 
 
Och titta vem som gömde sig i trädet!
 
Framme på hotellet, varm och vitt vitt lysande hav som inte går att fånga på iphone kamera 
Vi två <3
Solnedgång
Och tårtblåsning!

Svärmor, Swan Valley och Susande tid

Jag är numera övertygad om att tiden går snabbare för varje vecka. Kanske går den fortare för att vi båda jobbar 9-10 timmar om dagen, för att det är mycket att planera eller för att man nu sover som en stock när temperaturen går ned och lägger sig behagligt under tjugo grader om kvällarna. Hursomhelst, om 76 dagar kliver vi av planet i Stockholm...
De senaste veckorna har vi haft mycket fint främmande av Henriks mamma och Micke. Nya upptåg i Swan Valley, dagsturer runtom i Perth, bad och mycket mys har varit på schemat. Jag har också blivit en väldigt dålig fotograf, men de å bilder som lyckades förevigas av min IPhone under deras vistelse kommer här. Och vi säger det väl igen, vi är så lycklig lottade med den familj och vänner vi har, som kommer hit bara för att vara med oss. Helene, du bryter regeln om svärmorsmardrömmen, du är svärmorsdrömmen!
Micke, Helene och Henrik
Lika som bär
Perths skyline, på väg ut i Swan River mot Swan valley via båt
Lär ut vårt nya uttryck "jag hajar"
Windy Creek Vinery, Swan Valley
Glada!
Henrik och helene hjälkpte till lite med vin-producerandet också
'
Njuter i skuggan kring samma bord, som gänget i julas gjorde :)

RSS 2.0