Sista dagarna i Thailand

Vi har ändrat våra planer lite från dag till dag, som ni kanske märker :) Men är ju också hela charmen med det hela. Egentligen skulle vi ha suttit på en buss mot Bangkok om ett par timmar för några dagars sightseeing innan vi flyger till Hanoi på söndag förmiddag och direkt när vi landar börjar vår 15dagars tripp längs hela Vietnamesiska kusten, men fick chansen till 3 fler dyk imorgon eftermiddag och även chans för Tilly att göra klart sitt Open Water cert. Lite för bra för att tacka nej till speciellt till det priset så Bangkok får vänta och vi skär
ned vår sightseeing till 1 1/2 dag istället för 2. Vill gärna se lite av den stan när vi ändå är i krokarna men inte så gärna att vi byter bort ett par timmar i paradiset eller under vattnet :) Mao tar vi istället nattbåten+buss norr imorgon natt istället, och laddar med vatten och åter vatten för dykning imorgon! Supersupersuper förväntansfulla och Tilly inte riktigt lika nervös som sist, även om det ger lite nerver...Önska henne lycka till och håll en tumme för att vi är två m dykcert imorgon!!


2 steg från Paradise

Vi är lite kära i Koh Tao. Båda två.
Utsikt ned mot havet från vårt hotelrum på Big Blue Diving Resort
Sairee Beach Koh Tao, mot södra delen. Har "fyrkantiga" palmer
Morgon på Sairee Beach, mot Norra ön
Sairee Beach
Kristallklartvatten, otroligt vackert att vara mitt i det. Man ser sandvågorna på botten så tydligt när man simmar genom vattnet från ytan.
Utsikt från vårt strandställe för dagen
2 steg från Paradise.

Buddies

Blev såklart lite firande även efter att Henke klarade sitt Open Water, Jag fick och vara med och fira i förtid för kvällen jag blir klar med mitt cert tar vi nattbussen mot Bangkok. (Och oroa dig inte Johan, våra levrar borde klara sig fint, under hela dykkursen var det väldigt sparsamt med ölande :D) Firade tillsammans med våra "buddies" i gruppen, alltså dyk-kompisarna och ett par från Skottland/Irland. Mest låg vi på stranden och njöt av en otrolig Fireshow och tittade på en sammetslen stjärnhimmel. Och pratade fisk och dykning, typ oavbrutet!
Tilly tillsammans med Skotska/Irländska paret
Henke tillsammans med två av de fyra som var i vår grupp, Argentinska Joaquin och Amerikanska Jenny
Strandbar-häng
Fireshows
Är lixsom helt galet, hälften av tiden går de runt mellan bordet och slänger med sina eldkedjor och viftar dem 2 centimeter över huvudet på folk. Här sitter en av killarna på axlarna på den andra som står böjd bakåt medans den översta snurrar sina eld-kedjor i en cirkel. De kan även kasta upp en sån här kedja ett par meter i luften, vända sig och fånga upp den med tårna, ingen av oss har listat ut riktigt hur det går till....

Sanden

Det bästa med att bo på en ö är utan tvekan att man njuter frukost, lunch och middag på stranden. Och det mesta av tiden däremellan är man rätt sandig också. Här är ett par bortglömda firarbilder från onsdagens kvällsbravad, då vi firade att vi bokat vår dyk-kurs. Åt middag och låg och drack öl på en veranda med såna där kuddar och tittade upp på stjärnorna. OCh dansade bort ett par timmar på stranden in på småtimmarna, tillsammans med ett gäng kanadensare.

Diver´s License (och övning ger färdighet)

(Wifi helt nere igår, så sorry för ingen uppdatering!)
Sitter vid strandbaren på dykcentret medans solen håller på att gå ned, betyder att klockan närmar sig 18, och fyller i våra Divers Logbooks.
Igår var alltså dagen för våra första två dyk som ingår i kursen och vidare var de två sista dyken imorse (totalt 4dyk i Open Water kursen).
Som jag kännt på mig, blev det inget dyk för mig igår, kände mig alldelses för osäker, och när det var dags att ta steget ut från båten fick jag istället panik och hysteri. Som alltid, har det aldrig varit fiskar eller rädsla för fiskar som är mitt problem, jag får istället någon slags klaustrofobiskt panisk-känsla av att hoppa i hav från båtar och liggar på ytan. Och det var med lättnad jag bestämde mig för att stanna på båten och inte fullfölja dyket.
Henke var dock dagens hjälte och fullföljde båta sina dyk och sina skills under vattnet med bravur!!! Han fullföljde även sina dyk nu på morgonen, och jag fick möta honom mot lunchtid på stranden med stort leende på läpparna! Han har nu sina fyra dyk + alla skills och prov som är nödväniga och är stolt innehvare av sitt Open Water dykcert!
Jag däremot, med världens bästa dykledare (Luke) och Henke med lite övning och beslutsamhet fick jag i mig lite jävlaranamma, gjorde istället mitt första riktiga dyk idag! Från båt och klev i och allt!! Min djupaste punkt var dock bara 9meter, medans det för Open Water cert är 18meter, så Henke är fortfarande lite coolare än mig.
Planerar dock eventuellt ett andra dyk på djupare vatten senare i veckan, för att uppgradera mitt dyk till ett första stegs certifikat iallafall.  Vi får se.
Ikväll firar vi, och öl-punishments eller erns ska delas ut. Jenny vår Amerikanska i gruppen skrev 100% på sitt slutprov och vann en öl av Luke (instruktören). Henke däremot gjorde tummen upp(som betyder uppstigning) istället för OK tecknet och får istället böta en öl. Som han sen kvittade med att göra en back-flip från båten :) .
Så yaaaai, nu är vi dykare!!
Henke anländer med båten från sina två sista dyk
Kliver iland med all utrustning på ryggen
Klarade sim-provet :)
På väg ut för mitt första dyk!
Glad dyk-tjej!
Och förövrigt kan jag säga att det var otroligt! Eller: Helt jävla skitcoolt var det!!Obeskrlivligt roligt och häftigt!! Synligheten var inte den bästa, som inte är konstigt då regnperioden/monsunen håller på att gå över. Men fantastiskt. Vilken värld! På mitt djup såg vi Nemo (clownfisk), Big Mussles i typ lila/blått på bottnen och  tusentals blå oc gula, stora svarta och säkert 10 olika typer av koraller och hundratals annat fint. Henke som gjorde djupare dyk längre ut fick se de lite större fiskarna bla. trigger-fish och Stingrocka. Helt helt awesome......

Första dyket

Hade vår sista teorilektion nu på morgonen om pressure, depth & nitrogen & Bans deasease. Pluggade in det sista till frukost och skrev våra Open Water exams, Godkända o klara :), fast egentligen nu provet börjar på riktigt. 2h kvar innan våtdräkten ska på och vi ska ut till havs..... Känns typ såhär nu....(OMG vad helskottas jäkla super nervöst!!)


Open Water

Ok. Så vi är mitt uppe i vår 4dagars Open Water Scuba Diving kurs!!! (Aaaaaah!!)
Känns rätt galet overkligt och tiden får nog utvisa om vi (läs jag) har stake nog att faktiskt hoppa i havet också. Vi har haft två och en halv dags teori hitills. Lärt oss om tryck, hålla sig flytande - i nivå och all utrustning. + eftermiddagen i dag 3 timmar i en pool och gjort olika "skills". Byta mouth-piece, ta av mask under vatten, ta av väst under vatten, säker upp/nedstigning osv, mm.  och det gick galant utan problem. Kursen vi tar heter SSI och är en av de dykcertifikat för Open Water man kan få. Klarar vi kursen får vi dyka vartsomhelst i världen ned till 18meter.
Hursom. Sitter i solnedgången med två av de tjejerna som ingår i vår kursgrupp. Pluggar inför vårt skrifliga slutprov imorgon och går igenom studie frågor som ska lämnas innan man får ut sitt dykcert kort. Men så ska man ju klara av själva dyket också. (läskigt!)  Får se hur många minuters sömn det blir inatt.  Första dyket är planerat imorgon eftermiddag.....
SSI Manual för Open Water Diver
Solnedgång från The Big Blue Diving Center, dit vi nu flyttat. Boende ingår i priset för kursen, så nu bor vi i ett rum mitt i dykcentret 50 meter från standen.
.
Med förhoppning om att vara levande imorgon vid den här tiden..../Puss Tilly

Livet på Skölpaddsön

Dagens lexikon. Thailändska: "Koh Tao" m svensk översättning. (= Koh: Ö. Tao : Sköldpadda = Ö Sköldpadda)
.
Alltså, lite för lätt att komma in i behagliga rutiner här. Själva byn vi bor i är en av de två större på ön. Mae Haad heter "huvudstaden" och vi bor norrut  i Sairee,  som är tre parallellgator och två tvärgator stor. Och en gömd en bit upp, en inhemsk gata dit inte fin-turisterna går med mini restauranger som har en wok-panna och lagar världens godaste Pad Thai och Tom Kah Gai för 50bath. Vi vaknar, eller jag vaknar, går upp och dricker kaffe (Och spelar Wordfeud, är som en jäkla drog!), ringer och väcker Henke vid elvasnåret för frukost. Tillåter regnguden ligger vi på stranden på dagarna, om inte sitter vi på ett fik och filar på bloggen, skriver bok och nöter hemsideidéer. Försöker se solnedgången om det inte är alltför molnigt, sitter på verandan i Bungalown och tar varsin Chang när solen gått ned och äter sen middag på den lilla gatan. Var tredje eller fjärde dag lyxar vi med en drink och kanske några fler öl. Träffar folk, pratar om livet. Njutning när den är som bäst vill jag skryta med.
Vår Bungalow, kom tillsammans med en huskatt som gärna pratar med mig och sitter på räcket och spanar dagarna i ända. 400bath/natten  på Sairee Cottage, urmysigt och mkt bra läge, 200 meter från huvudgatan och 100 meter från stranden.
Lyckan. Alltså lyckan i att ha ett kaklat badrum. Jag säger bara det!
Häromkvällen åt vi BBQ buffé på ett lysrörshak fullproppat med thailändare. Istället för kött och grönsaker färdigrillat på ett såntdär oljefat, fick man ett kärl med glödande kol på sitt bord och ovanpå det som en panna där man både kunde grilla och koka sina grönsaker och nudlar. Så fick man själv hämta vad man ville ha och doppa i såser. Tog liten stund innan vi fick in snitsen och vågade testa alla olika såser och proteiner. Men jäklars så gott.
Man kunde välja efterätter från buffén också. Och här äter man inte vaniljsås med smulpaj (eller man kan, men det kostar isåntfall lika mycket som vi lägger på vårt boende för en kakbit på de fina cafeerna). Istället har man ned krossad is i en skål, tillsätter antingen sockerlag, någonslags utspädd sirap och väljer bland olika såser i tusen smaker; kokos, jordgubb, lychee, ingefära, kiwi, tillsätter inlagd sockrad frukt (typ ananas) eller färsk frukt, ananas, papaya, mango eller någon slags svart gele som inte smakar någonting, ingen aning om vad det är. Mycket sött och ganska gott.
Den här gelén finns även i tusen olika smaker att köpa i portionsförpackningar på 7eleven, har inte provat dem än men har som mål att försöka testa så mkt thai saker som möjligt även från mataffärerna.
När det regnar här så regnar det, då får man snällt vada genom gatorna och akta sig för alla mopedister som inte gärna sänker farten tills det torkat upp till nästa morgon.
KAMELSPINDEL!!!
Men mest ser det ut såhär :)
Puss // Tilly

Big Blue

Ahhhh!!!


Baksätet


Koh Tao

Efterter drygt en vecka på Koh Samui med en del fylla och sjukdomar bestämde vi oss för att åka tillbaka till Koh Tao, dyk paradiset. Med målet att ta våra Open Water cert.

Av någon anledning har inte förkylningen släppt riktigt så det går fortfarande åt nån rulle snorpapper om dagen, så vi kostar på oss ett par lugna dagar på koh Tao innan vi sätter igång.

Istället har vi utforskat denna lilla ö med moppe! Vägarna här på ön liknar en cross bana till min stora lycka. Men då vi är snåla som fan valde vi att hyra en rosa plast moppe för 100bath istället för en cross. Matilda glad och jag sjukt lack. Och inte helt otippat fick vi vid två tillfällen vända då vi trott att vi lämnat halva moppen på marken.

En annan detalj som vittnar om Thailändarnas trafikregler är att man får köra på fyllan här, ingen rycker på ögonbrynen mer än vi när det trillar ut folk från strandbaren direkt upp på en moppe och susar iväg (inte heller om man är tio år, skjutsar sin lillebror på åtta medans han håller i lillasyster på ett och ett halft, rycks det det minsta lilla), eller som damen i receptionen sa : ”Oh Yes! On this Island there is  no laws. You only got to look out fore yourself” Känns bra va!

Och dagen till ära stötte vi på en mycket full Thailändare som lyckats vurpa på sin moppe som stod och vevade från vettet arg över hela vägen! När vi vände om för att hämta hjälp hos några thailändare som satt intill vägen längre ned försökte vi på enkel engelska och med charader visa att: ”Det är en ursinnig kille som kört omkull aldeless blodig däruppe och ni kanske kunde komma med och prata vett med honom för han förstår inte vad vi säger” trodde de bara att vi ville veta vägen till Thai-boxningsarenan, förmodligen för att Tilly med yviga gester visat slagsmål. Den Thailändaren vi tillslut hittade som pratade engelska fortsatte lugnt att röka och sa ”No man, you don´t stop a fight, only make it worse, leeeave it” Som tur är åkte en annan thailändare på moppe förbi och verkade avstyra bråket när vi vände.

Förutom den lilla incidenten har vi i alla fall lyckats se hela ön, eller den halva som är körbar, dess utsikts platser och små vita stränder.


// Tilly o Henke

Negativt om Koh Samui och Chaweng Beach.

Måste ju klaga på nått!!!

Alla JÄVLA skräddare i varje JÄVLA hörn som vill bli ens bästa vän.

Dom har tydligen inget att göra för dom står tamefan alltid ute på gatan.

När jag för femtionde gången på en vecka går förbi idioten som har sin butik utanför vårt hotell och han, igen, hoppar på mig trots att jag varje gång, varje dag vänligt men bestämt sagt ”no thanks, not intrested”, rann det fan över.

Denna gång var jag snuvig och lite extra less på allt, så på frågan om jag behöver en ny kostym svarade jag självklart behöver jag det.  varpå han visar in mig i sin butik. Jag förklarar för tomten att jag inte har en aning om vad för typ av kostym jag vill ha så kan man inte få prova ett par från skylt dockorna?

Det satt långt inne men efter 10 min tjat från min sida, klädde han snällt av två dockor deras tillhörigheter.  Jag insåg snabbt att jag var mycket tjockare en dockorna, när jag med våld tillverkade en lång reva i grenen på dom fina grå kostymbyxorna. Efter lite slit var jag tillslut i alla fall klädd i de fina och något förstörda byxorna.

Nästa projekt blev kavajen. Inga problem där, men jag tror visst att skräddaren hade lite dammigt i sin butik för jag drabbades plötsligt av en nys-attack och sprejade den stackars skräddaren i ansiktet. Först nu såg jag irritation i hans ansiktsuttryck och inte blev det bättre när jag snöt mig i näsduken  jag hittade i kavajens bröstficka.

Matilda tyckte det var hög tid att gå vid de här laget, så vi påpekade byxornas dåliga kvalitet och tackade för oss. Men ytterligare en nysattack hann jag oturligt nog få på vägen ut så jag tror stackarn var tvungen att klä av två dockor till efter vi lämnat.

Konstigt nog ville han inte vara min vän dagen därpå. Men, ingen fara, hittade snabbt en ny bästis 10 meter längre fram!

Skulle ni allt bli förvånade om jag gjorde nått sådant va!!! synd bara att jag är en tråkig svensk och fortsätter med mitt vänligt men bestämda ”no thanks, not intrested”. Hade varigt roligt dock....

 

//Henke

 


Från Koh Samui

En liten sammanfattning och hälsning från Koh Samui. Båt från Phanang, moppe-susande, Namuang waterfall och bebis-elefant!

Buddah, Tempel och Sten

Sista heldagen på Koh Samui susade vi runt på moppe igen! Woom woom!
Ville inte missa Buddah, Templen eller Mummified Monk då vi ändå var där. Fick se de vackra och påkostade heliga templen , Buddah och alla troende gå runt och göra sina ritualer. Mumie Munken finns tydligen på södra ön, vilket vi helt missat, och av någon anledning hade vi bara en karta på ryska (kartor på vissa ställen helt omöjliga att få tag i. Kan tycka att just ryska är konstigt val av språk då, men hursom...) och som alltid när vi verkar vara i resartagen slår regnet till, det i kombo med Henkes snuva gjorde att vi letade som galningar efter en skylt, någonting längs södra kusten i en timma innan vi gav upp för regnet och for till Lamai Beach för att få en torr lunch istället.
Wat Plai Laem, på Big  Buddah Beach. Ligger ca 2 min från Big Buddah och verkar vara en slags tempelby. Väl värt ett snabbt kik om man ändå susar förbi på moppe, svårt också att missa de enorma statyerna av gudarna från vägen.
Tempelbyn
Fantastiskt vacker utsmyckade tempel, vägg och takmålningarna helt otroliga!
En Buddah i "Tempelbyn"
Henke är med på ett hörn :) (Han kanske inte riktigt lika fascinerad som mig av takmålningar)
Men vi önskade iallafall genom att kasta mynt i Buddahs-footprint. (Lycka, kärlek och hälsa såklart <3)
På trappan upp till Big Buddah
Det finns en ritual, är tyvärr aldelsess för dåligt insatt i Buddismen för att veta varför, men man avlägger bön, och går sen runt Buddan med en träpåle och slår en gång i de ca 20 stora klockor som hänger på marken nedanför statyn och avslutar med att knäböja med knäppta luciahänder.
Hin Ta och Hin Yai (Grandmother & Grandfather Rock) Ja, det är alltså en sten rätt upp och slätt i bakgrunden på en tossig Henke som ser ut som en snopp. Och det finns en motsvarighet för kvinnan också (regnet började vräka så vi hittade inte hennes, men google finns för er som blir nyfiken). Det finns en ganska fin krälekshistoria bakom, att de en gång varit två älskade som för att de inte fick älska tog sina liv istället genom att hoppa nedöfr klipporna i havet, och för att de var sån stark kärlek ska dessa klippor ha uppstått. Men ja, två stenar alltså.
Ja, det var dagens kultur. Nu väntar en pre-dinner Chang i nya Bungalown på Tao innan middag :)
Puss // Tilly&Henke

Chaweng Beach, Your Place Bungalow

Så, nu har vi varit på Koh Samui i 11 dagar, känns som två. Trivts underbart bra här och kan med facit i hand konstatera att vi knep åt oss en av de bästa Bungalowsen på bäst plats och till bäst pris.  Bokade för två dagar då vi anlände, och har sen dess gått varje dag och bokat en dag till, bara en dag till....
Imorgon tar vi dock färjan norröver och mot Koh Tao igen, där vi planerar att vara ytterligare 11-12 dagar innan vi åker upp till Hua Hin några dagar och planerar också att avsluta med ett par dagars sightseeing i Bangkok innan Vietnam väntar.
Kl. är ca halv åtta här, så snart väntar en sista strandmiddag på ett av våra favoritställen (O.P), efter moppeäventyr runt norra och även  en bit av södra ön idag.
Strandrestaurangen och baren vi bodde vid
Chaweng Beach (norra)
Blickar mot horisonten
Morgonutsikt från vår Bungalow
Skämt bort oss med massvis av timmar läsande på stranden (Chaweng Beach, från södra mot norra sidan)

Special price!

Vi gick till andra änden av stan igår kväll, där serverades drinkar för 50bath, kunde tillochmed vi lyxa till det med varsin mojito vs. baileys/kaluha och låta dem komma.
Har blivit lite  av vår sport att hitta de billiga och bra thai-restaurangerna och äta nya favorit thai-rätter varje dag.  Det är också lite en sport att värja sig mot det oändliga antal skräddare som gärna hoppar (bokstavligt!) på  Henke med "Oh! Friend, Hej tjena du talaa svenskaaa? Special price Suite for you!". (Vem orkar ens tänka tanken kostym i 30graders värme!!?) Hursom,  gick vi bakom ett gäng skåningar igår, på huvudgatan, som precis avfärdade en av dessa skräddare, när skåningarna gått en bit och vi var i höjd med skräddaren utbrister den med perfekt uttfal på svenska "Jävla Svenskar!" Fullifan som jag är kunde jag inte låta bli att kommentera det, bara för att se hans snopna min när han insåg att vi också var från Sverige. Vägen hem tog vi istället via strandpromenaden.
.
Och här har vi minsann snö på stranden!! Sett någon hemma än?

Kompis2

En annan kompis i badrummet ikväll när vi kom hem från middag i stan! (lite trevligare kille tycker då jag)


Bättre!

Om det inte märktes igår, var jag något bitter för lilla feberslängen, men hepp! Tack vare de här små pillren vår kypare tipsade om när jag höll på att snyta bort alla deras näsdukar. Skulle inte tippa några pengar på att de är receptfria eller kostar 5 kr i sverige. 2st och jag sov som en sten hela natten och vaknade helt utan feber och halsont.
Så, inget sängliggande behövdes idag utan kunde njuta på beachen, väderprognosen fortsätter lyckligtvis visa fel och istället för regn + åska som utlovat, strålande sol + molnfritt!
Henke var riktigt på hugget och tilloch med hyrde kajak och paddlade runt öarna här utanför. 
Precis nedanför vår Bungalow. De närmsta borden tillhör restaruangen där vi dricker kaffe varje morgon.
Två dagar sen, har lyckats med konstycket att sen dess bränna upp rygg och baklår, blir en stående kväll ikväll mao.

Kompis

Härlig kompis i badrummet igår eftermiddag, när jag kommer upp till Bungalown febrig o grinig!

(Ja det är en kackerlacka. Typ stor som ett hus. En tändsticksask iaf)

 


Sjuklingar

Otroligt att vi verkar gått o blivit småhängiga båda två inom loppet av samma dag....hur blir man förkyld i Thailand liksom? Köpt konstig nässpray och botar mig med cola-light, lovar återkomma i lite muntrare tappning så snart småfebrigheten släppt.... Tanken var moppe till munken idag o Koh Tao imorgon f att ladda test-dyk, men vågar tusan dyka m den här näsan, inte så poppigt m slem i cyklopet. Har iaf lyckats korra inledningen o fått till ett par rader i boken:) / Tilly


Solsting!

Äntligen lite färg!

Bucket-Night! Tre Kronor, Viking Bar och Millencolin

Äntligen har vi fått lite sol på oss, (Ä.L.S.K.A.R.T!) väderleksrapporten har lovat grå himmel och blixtar hela veckan, mycket dålig rapport, idag har det knappt funnits ett moln på himmeln och till det 30grader :) så inte för att vi klagar....
Har botat våra öl-huvuden med att ligga på stranden hela dagen efter Bucket-night på en av Stick-gatorna till huvudgatan i stan.
.
Middag, värmde upp med varsin stor Chang.
Bucket på Viking Bar
Tre Kronor, som vi ville spana in var helstängt och glimtade inte ens på porten innan kl 00:00, så vi hängde på VIking-Bar istället, som spelade millencollin och gamla svenska godingar.
Tjejerna på gatan utanför ville att Henke skulle komma och bli entertained. Det ville inte vi.
Han förlorade istället tre gånger på raken i fyra på rad. (Loser!)
Hängde med Svenskar, hela ställer var fullproppat med Svenskar och en tysk, stämde upp i högljudd "Ja må du leva" då en av killarna fyllde 23 igår. Gjorde också upp storslagna planer sådär som man gör mitt i natten på att sammanstråla nere i Sydney, de åker dit om någon vecka.

Statoil

Tanka Moppen. Inga Konstigheter.

Moppe-Nördar

Idag hade vi bestämt att hyra moppe, råda lite bot på torkan av sol och blå himmel som lyst (eller inte alls) med sin frånvaro i två dagar och byta ut det mot lite turism istället. Envisa som vi tydligen är gick vi upp kl.9, hyrde moppe, köpte ett sånt där plast-påse-monster till regn poncho och körde iväg med ösregn och forsande gator. I ungefär 10min innan vi vände hem, fick snällt vänta på bättre moln efter lunch, då regnet äntligen gav med sig och så for vi iväg. Runt hela ön har vi varit, men missade såklart "huvud"-turisterna och hann inte upp till Big Buddah eller The Mummified Monk innan mörkret kom. Babyelefant-ungen i nationalparken upp mot vattenfallet var lite för söt för att jag skulle kunna slita mig. (Skulle dock gärna se Munken och hans Rayban´s, ni som varit där? Är det värt det?)
På väg i regnet
Tiger vid Namuang
Bäbis elefanten!
Henke tyckte hon hade lite för mycket tuttar att titta på....
På väg uppför till Namuang waterfall
Namuang waterfall
Pool från vattenfallet
Moppe-nörd-Tilly
Moppe-nörd Henke
Åt Thai-Pankaka till lunch på en lokal marknad
Marknanden, någonstans, nära Lompharang-Pier tror vi...
Nu, Chang på balkongen innan vi ska kolla in "Tre Kronor", en av alla de Svenska-pubarna som ligger härikring.
Puss/Tilly

Koh Samui by Night

Gårdagens strand-barrunda (Vi har hängt med våra första Australienare(!)börjar få lite svung på dialekten) avslutades vid hotellets egna strand bar! Kvällen till ära bar jag min nya favorit-tröja :). Och för den tackar jag Fanny och Stefan, blir dock lite sugen på poker men än så länge har jag inte hittat något casino :(
.
Äter Thai-pankaka inne i stan, pre-dinner-snack!! (GOD 4 U)
Våra Australienska bordskamrater spelade luffarschak i sanden med den lokala fyverkeri-försäljaren. Förloraren fick pynta fyverkerierna. Jag tappade räkningen någonstans då de lagt ut 3000 bath!!!
Inte så illa va?
Och en Princess gunga fanns också!!!!
Snygg tröja va!!!!
/Henrik

Här bor vi!

Tänkte ni skulle få se vårt hem förtillfället. En Bungalow m egen dusch/toalett, 50meter från havet för 400bath/natten.
Framsidan, med en lite liten veranda att sitta ute och läsa på, älskar gratis WiFi som vi har på området, fungerar topp på laptopen mindre bra på iPhonen iaf om man använder viber för att ringa.
Utanför Bungalown, på väg mot stranden. (Man ser dåligt på bilden, men mellan taket och disken på restaurangen därborta är havet)
På väg från stranden upp till Bungalown.
Inuti, kortet är taget från "badrummet". Inget fint vitt avkalkat kakel därinne direkt. Men rinnande vatten och spol-toalett :)
I restaurangen, frukost. Taget upp mot Bungalown.
I Restaurangen, frukost. Taget mot havet, därför så ljust då solen ligger på.
Puss! //Tilly

And so it begins!


Full-Moon 2011

Och så är det ju så typiskt att Henrik (Inte jag!) tappade kameran i sanden, så den funkade halvdåligt fram tills dess att vi lyckades blåsa ut alla små sandkorn ur linsen. (Men igen, obsevera: Henrik tappade inte jag!) Så här är de bilder vi har från Haad Rin Beach (Sunrise) och Full Moon. Även då det tydligen var lågsäsong, sjukt mycket folk, mest svenskar och britter verkar det som och galet mycket dans och party!! Vi gick på prutar Bucket-runda och fick med oss ngn slags Thai-rom/whiskey (Sansom) med cola och red-bull, drack Chang och Singha på stranden bland alla neon-målade människor och bara kände av den galna känslan av strandparty, åkte rutschkana från toppen av en bar,  tok-dansade med andra svenskar och Finsken-Jonas till alla mina(Tillys) favoritlåtar barfota i sanden, såg rock-ringande fire-shows och fyrverkerier under svart himmel med perfekt fullmåne.
I samma tid vi gick upp för att äta frukost innan färjan till Koh Samui gick runt 11 ramlade den sista Full-Moon-firaren hem raglade längs gatorna. (Riktigt såå mkt party gjorde inte vi, men gjorde vår beskärda del av raglande och försök till att hitta tillbaka till Haad Rin Sunset beach där vi bodde)
Bucket!!
Utsikt klockan 2 på natten från klipporna på den mest sydliga delen av Party-Stranden, dånande musik och höga skratt, 30 grader och småvingligt.
Matilda och Jonas utanför rummen vi bodde på (eller snarare bunkrarna, inga fönster och en kass fläkt himmel vilken värme vi vankade till igår morse!)
//Tilly& Henke
(P.S Kolla in vår första videoblogg från flygresan - Hua Hin här nere!! D.S)

Koh Tao i bilder

2 dagar på Koh Tao, fantastiskt väder, bra mat och goda drinkar på stranden.
Kände dock att vi inte kunde vara på grann-ön under Full-Moon (Det är liksom Full-Moon 1 gång under november, bara att åka).
Så på Koh Panang nu, bor i ngt litet risigt rum m dusch på gården,  mkt billigt och , jadå, spartanskt.  Suttit på stranden m Chang och värmt upp under dagen tillsammans m en finsk-kille (Jonas) vi mötte i taxin på vägen hit. Blir ett hopp in i en dusch nu när solen gått ned, köpa en Bucket och förbereda sig för stand-party hela natten!
Sunshet på Koh Tao, första kvällen
Sunset in Koh Tao
Sunset in Koh Tao
Sunset in Koh Tao
Sunset in Koh Tao
Fireshows på stranden Koh Tao
Fruksostvy
Frukost
Bungalow-byn på Koh Tao
Här bodde vi!
Koh Tao, by night
På båten till Koh Panang
Koh Panag beach, syd-västliga kusten
Chang på Stranden. Henrik och Jonas
//Love Tilly&Henke

Koh Tao

På Koh Tao, sitter och äter lunch aldeles saltiga efter badande hela dagen. På den norra stranden Sairee, en liten stad med gränder och restaurnager längs hela stranden. Vi såg en fantastisk solnegång från en sådan igår kväll och gick sen vidare och åt middag på stranden med Fire-show som efterrätt tilsammans med Mohito och Mango Daquiries.
Igår eftermiddag valde vi utmattade ett skabbigt hotelrum, men bytte idag till en billigare inte alls lika läskig Bungalow 300 meter från strandpromenaden.  Det här är ju dykarnas paradis, ön är närsom överigen udnerdagtid då alla är ute till havs, och vi blir övertalade av varende en vi träffar att dyka, de ser Valhajar precis utanför ön varje dag...
Vi har bokat båt till Koh Phangang, och Fullmoon party som är imorgon. Men verkar just nu inte hitta något hotell där man inte måste boka minst 5dagar, planen är att ta oss till Koh Samui på fredag. Så vi ska tillbaka till resebyrån nu och dubbelkolla, efter det blir det Chang på verandan till vår Bungalow innan middag.
Det är förövrigt ett hårt liv vi lever, här med frukos, bad, lunch, middag och drinkar ,med utsikt över hav och horisont och två meter ned till havet. 

Anländer till Koh Tao, aldeless bred vid ligger Koh Nagyien (stavning?) 3 små öar sammanbundna med stränder.
(Mer bilder kommer, wifi:et på restaurangetn verkar inte gilla den höga upplösningen på bilderna som tar 5min/st att ladda upp)
Puss! Tilly&Henke

Hua Hin Beach

Här är det inte så synd om oss! Vaknade och gick ned till poolen, simmade 30 längder ,åt frukost runt hörnet från hotellet. Lyckades hitta mini-simkort till min telefon också, så nu kan ni ringa smsa på +66858795029 :).
Precis tillbaka från stranden där vi legat hela dan, Henke är och springer nere på gymmet, jag gick 40 min längs strandkanten istället och tittade på alla pytte-krabbor som springer och gräver hål i sanden. En lite taskig teaser till er hemma i november-rusket, när ni gick upp imorse (runt 8-tiden svensk tid) låg vi i Andaman-sea och sprattlade ;).
På rummet nyduschad m en ananas-fruitshake, ikväll blir det middag i stan och försöka boka nattbuss mot Koh Samui imorgon kväll!
Utanför Thai Market Village, Stort shopping-center i Hua Hin.
Hua Hin Beach
Puss! //Tilly

Hua Hin. 22.30, Lokal tid.

Sitter på Balkongen till hotellet, dricker Chang med utsikt över poolen, lyssnar till böneutropen från en kyrka i närheten, syrsor, tutande tåg och skällande hundar. Här, framme!, Även om Matilda villigt erkänner att hon grät så det bara sprutade tårar på planet till Kiev, så är vi äntligen här. Det känns galet. Underbart, främmande, konstigt, spännande och sådär underbart varmt.
Efter tåg, tunnelbana och springade  i Bangkok, hittade vi en mini-van som tog oss 2,5 timmar (konstant skumpande) söderut till Hua Hin. Extrem jetlag och Matilda föll ihopp och sov fyra timmar när vi klev in på rummet efter ett dygns restid. Gick ned till havet, gått längs stranden i vattenbrynet, kännt varmt vatten och sand under fötterna, ätit Pad Thai och lokaliserat oss runt i stan, druckit Chang och åkt tuk-tuk. En natts sömn, så väntar bad och strand imorgon. Och jakt efter sim-kort till iPhone, Henke som inte har en sån flashig telefon som Matilda har lyckats få tag i ett simkort och hans nummer har ni här: +66827235422
Och våra resa, i några bilder:

Ukraina, Borispol. Kiev

Bangkok, Phai Thai station.


Bangkok

Försöker sova, i vanen till Hua Hin.

STORA kramar och puss // Tilly&Henke

Ps. Matilda reporting

RSS 2.0