Wollongong

Är igång med vår första Aussie-roadtrip! Woohop! Åkte de första efterlängtade milen söderut idag. 1,5 timme senare landade vi från ett regnigt Sydney till ett strålande soligt Wollongong och hotell med stranden 2 minuter bort. Här stannar vi på Surf and Leisure apartment hotell i en vecka och har Wollongong Uni som arbetsplats. Efter incheck spatserade vi ned till stranden och kikade, tog vanen och åkte in till hamnen för lunch och utsikt över horisonten (med mycket fantasi kan man se det gröna Nya Zeeland) och pelikaner simmande runt båtarna. Mysig liten standskärna. Åkte ett par snygga cirklar innan vi lyckades hitta både snabbköp och officework att bunkra inför veckan på, tack GPSen, hur skulle vi någonsin åkte en enda gata rätt utan henne? Fridfullt litet ställe, utanför skjutdörrarna från vardagsrum/kök ser vi både konturerna på höga berg och hör vågorna forsa in mot stranden. Har suttit så en stund med varsitt glas rött. Firar lite. På väg! Gör! Upplever. Lite magi över känslan.
.

Rätt tjusigt vy över staden från höjden när vi kör in mot kusten och upp mot stadskärnan

Hav, strand, kust och stad

Superföraren!

Säger hej då till Sydney

Vilken vecka! Allt som kunde gått fel har nästan gjort det, och det var två utpumpade Henke & Tilly som slocknade efter en halv öl på sunkpuben runt hörnet (orkade inte gå ett steg till....) Vi har alltså kör Sydneys största universitet den här veckan, bara det att vi direkt blev bannlysta från att annonsera, ha våra backpackers på campus och dela ut flyers eller ens dela flyers i campus student lägenheter. Betyder att inte en kotte vetat om att vi arit på plats. Tilly har istället kritat marken "Poster Sale Today!" varje morgon i två timmar runt hela campus, vår enda chans till marknadsföring. Och med regn på det varannan eftermiddag, flyter det ut o blir tjusigt oläsligt. Peppat våra flyer-backpackers som fick stå på urdåliga platser utanför universitetet, tills vi knappt orkat le längre och haft öppet långt efter stängning för att krama ur de sista dollarna. Och charmat med merförsäljning som heter duga ;) framför allt varit ganska frustrerade eftersom våra kollegor tidigare år kunnat annonsera och vi blev bannlysta direkt av nya regler, och för att stå lite handfallen och inte kunna göra något. Trots allt de, mycket klagan härnu,får vi nog ändå säga att vi gjorde vad vi kunde och lyckades rätt bra med veckan och våra dollar in. Bara lite pytte irriterande att vi faktiskt kunnat göra det dubbla med annonsering....
Firat Hs födelsedag med minitårta och sång på morgonen i tordags och skålande i varsin Charlton på kvällen.
Idag njuter vi av det fina livet, säger lite Hejdå till Sydney och vår lilla park här i Darling Quarter/Tumbalong, imorgon flyttar vi söderut. Sippar kaffe, läser bok, småpratar. Under klarblå himmel och varm sol. Väntar in ölsuget och går bort till uteserveringen när det kommer. Sen väntar finmiddag och vin hemma hos Patrik och Wendy på kvällskvisten. Rättså jäkla tjusigt. <3


Kör vi!

Vi slutade vårt St.Paddys firande, efter pubmiddag och runda på Pitt st, med att hamna på Haymarket hotel där Therese hade spelning med sitt band. Sjöng glatt med i gamla Jackson låtar och fick i oss
några Hooegarden. Ramlade hem
På småtimmarna rätt nöjda med lördagen.
Idag, laddat med solenergi i Darling Harbour, Tumbalong park, på gräset med varsin bok och massaman curry från Dixon foodcourt i Chinatown. Imorgon gäller det! UNSW! Klockan går 05.30 imorgon bitti och sen är det full fart tom fredag kväll. Tillbringat söndagskvällen kaffedrickande och planerande på Pie Face, flyerstämpande och checklistskrivande, måndagar alltid viktigast då allt ska laddas aur vanen, ställas upp och marknadsföras. Mycket på liten tid. Mer än laddade, målet är rekordsättande i takings på en vecka och skålande på fredag ett par tusen dollar rikare....


St Paddy!

Klockan visar 11.59, och vi ligger fortfarande i sängen. Myser, äter frukost, surfar lite. Lyssnar på regnet. Lördag!
H har jobbat hela veckan, Tilly äntligen ett friskare jag efter två dagar hemma i sängen.
På måndag (skrämmande tidigt) börjar allvaret, UNSW! Ett av Australiens största universistet som ligger här i Sydney och som vi ställer upp vår poster-shop på nästa vecka. Var på rundvandring och planering där igår med vår manager, är som en egen liten stad, enormt! Så stort att vi behöver anställa eget folk att hjälpa oss med flyers.  Gick i kombination med vår fredags-pubrunda till Hostels längs Pitt st och Worls Sq och satte upp lappar med "People Wanted" på deras workboard. Rätt fin känsla att få göra, för två månader sen var det vi som stod framför work-boardsen och slet oss i håret för att hitta jobb :)
Har sista helgen i Sydney på några veckor. Här firar man St. Patriks Day, grönt, randiga dvärgar med hatt och fyrklöver har prytt varenda pub sen en måndad tillbaka, och för oss blir det nog middag med Patrik och Wendy mot kvällen. Jag hoppas nog på att få dricka en grön öl också, sådär som man sett på film.
När vi orkar ska vi stjälpa oss ur sängen och ta oss ut för en kaffe, mest bara njuta av att livet är fint.
Kärlek Tilly&Henke

Featherdale Wildlife Park

Ett par veckor sedan tillbringade vi en heldag på Featherdale Wildlife park. Tillys leende sträckte sig hela vägen två timmar tillbaka till Sydney. Vi hade lite tur med vädre (dåligt och regn) som gjorde att vi i princip var ensamma i parken och fick gosa ett par timmar med djuren nästan själva innan turistbussen från asien rullade in. Till skillnad från vanliga zoon har de öppna ytor till vissa av djuren, och man får klappa, gosa och mata. Lite som lilla skansen /mini kolmården där man få klappa getter. Fast med Wallabys, Kängrus, Emuer och Koalor!!
Den förste krabaten vi mötte var den här herrn. Liten Wallaby som kom nedrutschande från en liten bro och sladdade i gruset på andra sidan. Tilly var lite nervös till att börja med och poserade snällt någon meter ifrån....
Efter en liten stund blev vi nyfikna på varandra, liiiite läskigt när han kom så nära första gången ("Henrik, Henrik, HENRIK!! han är bakom mig, typ på mig, ta ett kort, ta ett kort snabbt, snabbt då!!" skrikviskandes)

Tog inte så lång stund innan vi var kompisar, och jag vågade mig på riktigt gosande. 

H med liten. H inte riktigt lika hypad som mig.....

Köpte kängru mat i lass till allihopa. Fick mata dem direkt ur handen!
Mums!
Alla ville ha!
Delar lika :)
Nyfikna i en strut!
Sötaste små ögonen!
Fanns stora Kängu också, han var lite svårare att gosa med men kom gärna fram och tog mat :) Likaså gjorde stora stora emuerna också. Helst skulle dem nosa på allt, stod en stor skylt innan man gick genom grinden in på gården att hålla hårt i kameror etc. eftersom de gillar att sno glänsande saker :) En av emuerna hade också ett litet tok-ryck på en halvtimme som han tillbringade springade som en galning runt runt och jaga alla Wallys.
Liten liten bebis kängu!!
Fint på rad

Dinosarie-fågel, helt galet stor! Heter egentligen  Southern Cassowary

GLADASTE Tilly!
Sen hittade vi det här bräsandes i en liten grotta, några Hairy Nosed Wombats, låg fint och sov hela dagen. 
Färgglad pippi!
Liten Turtle!
Dino som får mat, En halv kanin sådär.

Sen äntligen fick vi se Koalorna!!! De flesta sov, inte konstigt eftersom de sover i snitt 16h per dygn.
TILLY KLAPPAR KOALAN! Sötaste lilla tjejen som satt och sov snällt. Det mjukaste som fanns! (Ville inte knäppa för mycket med blixt och ljud för att störa henne)
Titta, bara titta så fin!
Blue tounged Lizard
Tasmansk Djävul!
Och så hittade vi den här lille lille krabaten! Är det inte det goaste ni sett!
Äter och äter!
Halkade lite när jag skulle klia mig!
Bäst att äta lite till!
När H skulle posera med den lilla vände han rumpan till, hihi
Hittade rock-hönor med punkfrisyr ;) en vit...
Och en brun. Lixsom skvätte med huvudet när det gick så frillan skakade :)
Hittade en Supersur gris också. H heter han!
OCH HÄR! Saltvattenkrokon! GIGANTISK! TIlly stod och stirrade som en galen, rädd till tusen på att den skulle vakna och rusa upp, bita av stängslet och börja bråttas med henne!
Så gick han sakta sakta upp till ytan (samma viskskrik här "HEnrik, henrik, HENRIK; HENRIK" Han Röööööör siggggggghh!"
Träffade Pingu!
H säger att han känner dem och vet var dem bor, att han varit hemma hos Pingu och gänget flera gånger och brukar prata med dem på skype. Inga Tillysar är bjudna. Jag är tveksam! hrmf /Tilly
Stora Pelikaner!
Ser lite susspekta ut, de har lixsom inga ögonlock!

Snart dags att säga hejdå, tvungen att kramas lite till
Hej liten!
HAllå, jag vill också säga hejdå!

Alltså, så mysigt!
Och Wallysarna sa också HEJDÅ med en superkram!
Pussar tilly&Henke

Canberra-Sydney-Blue Mountains

Det är en förkyld och lite matt Tilly och en överladdad Henke som precis checkat in på hotellet här i Penrith, vid foten av Blue Mountains.
Vi gör två dagar här denna vecka, innan vi är tillbaka i Sydney resterande jobbdagar denna vecka.
Och att uppdateringen är urusel, beror helt enkelt på att vi haft galna, långa, utmattande, extremt roliga dagar senaste veckan. Igen, vi ska skärpa till oss lite och framför allt ladda vårt Pocket-wifi med pengar så vi har nät.  
H har läst bort dagen i Darling Quarter parken, och efter en timmes bilfärd, precis installerande i ett gigantiskt hotellrum med kök och badkar här ute på vischan. H är och rekar lastutrymmet på universitetet vi jobbar på måndag-tisdag och Tilly snyter bort halva huvudet, knaprar strepsils och ber lite för att feber ska hålla sig borta.
.
Förra veckan var vi i ett regningt Canberra för träningsvecka med jobbet. Tidiga mornar och sena kvällar som avslutats med en puböl tillsammans med vår manager och resterande två team (tre engelsmän och en holländare). Jobbet i sig, nu när vi fått uppleva det en vecka verkar än bättre än vi föreställt oss, och vi är båda superpeppade inför de kommande åtta veckorna runtom i landet. Det kommer bli galet mycket jobb, men för pengarna och roadtripparna vi får på köpet, är det perfekt för oss! Rätt fint att köra igenom landskapen och bara se ut över fälten, bergen, molnen och kullarna.
Vi har tillochmed lyckats ta till oss vänstertrafiken (japp även Tilly racar i vanen, hur stolt som helst) bättre än väntat även om det blir lite mer skrikande, vänster!vänster!vänster! än vad vi brukar. ta till i korsningarna.
Efter en frysande vecka i Canberra var vi överlyckliga att köra upp till kusten igen och bli välkommnande av strålande sol och värme. Firande fredagskvällen på billiga Maloneys hotel med varsina glas vin, innan vi sjöng sånger  hela vägen uppför George st hem.
Vi har fått de bästa vännerna i både vår manager (Dom) och Team 3 (Andy och Onur) och beachhängde på Collaroy beach, strax norr om Manly  och gjorde Darling Harbour och The STAR casino till klockan fem i morse. Henke vann 200 dollar på Poker och Andy spelade bort 60 med Tilly ivrigt hejande bredvid på rouletten, toppat med dans, skratt och drinkar.

HAr också hunnit med att fira ett regnigt Mardi Gras förra helgen. Ösregn stoppade inte paraden och tusentals uppklädda(avklädda) från att parta på gatorna runt karnevalståget på Oxfordstreet.

Djävular på front row till paraden

Mötte LMFAO med två flickor på vägen till paraden

Fireshow

Tilly

På väg inåtlands, mot Canberra!

IKEA, krävdes mycket viljestyrka för att inte springa in och äta köttbullar!

Rastplats, någonstans mellan SYdney och Canberra

Rastplats, med utsikt

Våran poster-shop!

Tilly, Dom, Onur, Michelle, Andy och Tom

.

Henke på väg upp ur vågorna. Galet vilken kraft de kommer in med, får lixsom dyka igenom dom för att inte slås omkull och bokstavligen tumla tio meter in mot stranden innan man hittar ytan igen....

Hunk Henke

Onur bygger slott

Nu läggdags, klockan ringer 06 imorgon bitti. PUSS! Tilly & Henke

Workingmode

Hann också med ett besök till nya jobbet i veckan. Träffade vår manager och de andra teamen, totalt tre stycken med två pers i varje som täcker olika delar av Oz, och gick igenom vårt schema de kommande tio veckorna. Idag lämnar vi Sydney för en vecka i Canberra! Upplärning och träning tillsammans med chefen och de andra teamen inför de kommande veckorna solo. Då är det vi som åker söderut, Volongong, Melbourne!! Adelaide! Drömtrippen!
Tillbaka till Sydney nästa fredag för helg och två veckor på University of Sydney. Sen börjar roadtripen. En veckas stopp i Volongong Uni innan vi är stationerade i Melbourne 3 veckor!! Inklusive en vecka ledigt med Mamma som är här då <3, vidare till Adelaide och tillbaka till Sydney, ganska rejäl körning mao. Slutjobbat och stopp i början av Juni.

Äter lunch i Newtown innan vi ska möta upp alla och inspektera vår nya bil/van. Så blir det eldprov och vänstertrafikskörning. Se upp Canberra!
Pussar och Love Tilly och Henke


Happy Mardi Gras!

En vecka ledigt i ett ganska regnigt Sydney. Gör inte jättemycket, har hunnit med alla de där småsakerna vi suktat efter att vara just lediga och göra ändå. (Men, missat IMAX, lite av en blunder men ingen film de visar just nu som verkar riktigt bra. Varför Varför Varför visar de inte Part 2 of "Harry Potter and the Deathly Hallows" jämt?).
Suttit under markiserna till uteserveringar i Surry Hills lyssnat på regn som smattrar och druckit rödvin-öl-öl-rödvin på pubrunda, Varit på Max Brennan Chocolates i Paddington och smaskat choklad fondue till Lunch, shoppat (läs Tilly) i Paddington, gått Oxfordstreet och tittat i alla Gay-läder-kläder-affärer, Fnittrat oss igenom Tapas-middag ett stenkast från Oxfordstreet efter lite för mycket rödvin, Träffat och presenterat H för Therese på hennes pubskift och bestämt lunch när vi jobbar på hennes Universitet,  promenerat Cirkular Quay till The Rocks och fotat och fotat, ätit Malaysisk roti och lamm-curry på Mamak (igen!) och gått och gått. Inte minst har vi också hunnit med Featherdale Farm där vi fick klappa båda Koalor och Kängrusar (något vansinningt sött!) och tjutit av förtjusning när Saltvattenskrokon rörde sig en centimeter. Toppat på det haft målarverkstad i W & P´s nya lägenhet igår, dubbla lager vit färg och en fondvägg fick vi till i deras nya tvåa under en dag.
Idag är det Mardi Gras och Parad! När vi packat oss iordning för flytt imorgon ska vi promenera upp i regnkläder och dricka rödvin i regnet i Hyde Park och titta på karnevalståget.  De spelar Adele med högsta Volym från lägenheterna som delar den stora terassen här nedanför, brukar indikera ganska bra på att något är på gång i luften och sluta i spexiga kvälla i stan.
Imorgon flyttar till till Canberra en vecka, wooop!
(Ledsen att ni får vänta på Koalabilder, internet så segt att jag vill slänga datorn 10 våningar ned i backen....)
.
Första dagen Henrik var tillbaka såg det iallafall ut såhär. Dumplings från ChinaTown friday market, Mojithos och Baileys kaffe i Cockle Wharf och tjuvlekande i parken när vi gick hem i mörkret.
Tilly hugger in på Kycklingdumpling i Darling Quarter (Åt tillochmed på de med räkor i!)
Henke
Mojithos och Baileys. Tilly tyckte det var lite för mycket grädde som råkade spillas och hamna överallt...
Cockle Bay Wharf
I The Rocks, kvällen efter. Blickar ut över den här utsikten (och vår drömlägenhet som vi hittade granne med vattnet nedanför bron)
Harbour Bridge by Night. Och om vi får presentera vårt framtida hem, alltså när vi blivit miljonärer, den där etage lägenheten på hörnet. Hepp! Så ni vet vart ni ska när ni kommer på fika.
På väg hem från mojhiton i hamnen. ÄNTLIGEN fick Tilly också svänga av sig i parken ;)
Wiiihiii!

RSS 2.0