2012 blev 2013

De här bilderna är över ett år gamla nu. Av den vetskapen följer därför lite dravel. Byron Bay i May och Fraiser Island i Juni 2012. Juni 2013 har vi bott i Gladstone i ett år, hur hände det så fort? Tisdag tidigare denna vecka var Hs första dag på ITT Blakers förra året. Två helt olika liv, ett backpacker år och ett år senare är alling vi tyckte var så spännande och helt nytt en vardag som fortfarande har en lite tvist men ett vardagsliv likaså.
Mest sännande tycker vi det är att fundera vart vi är i Juni nästa år. På kinesiska muren? I Brisbane? Säger "I do" i Stockholms skärgård? Som kanske märks, så får bilder som den här mig både rastlös och så lycklig på samma gång, men mest nostalgisk och lite gråtglad. Så oerhört glad att det är jag som står och ler på de här bilderna och att vi fick göra allt tillsammans som vi gjorde under hela 2012. Våran egen väg. 
Byron Bay main beach

Byron Bay lighthouse
Vi
Rainbow Beach
Fraiser
Fraiser
Fraiser
Fraiser Lake Wabby
Fraiser Lake McKenzie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queens Bday Weekend

Långhelg och ledig måndag då Englands drottning firar födelsedag denna måndag (10Juni) och Australien har public holiday. Vi har firat med att inte göra något särskilt alls, långa promenader, träning (se upp beachen i Bali!) filmer, matlagning och så prat både en och fjorton gånger om våra kommande planer har istället varit på vårt oplanerade schema. Vi närmar oss ett år i Gladstone och känner att den har staden har böjat gjort sitt, mer än väl, för oss. Vi har inte kommit fram till några beslut, än. Men konstaterat att den väg vi valt, att göra det här som vi gjort, är bättre än vi någonsin kunnat önska. Kanske därför vi känner oss redo för nästa äventyr...
 
Utsikten från bron över Biyne River, som skiljer Tannum Sands Från Boyne Island

Båtar och sandbanker
Henke spanar haj
En halvmil avklarad här, en halvmil kvar till hela milen kvar att gå
Över broar
 
Och förbi små mysiga krypin nedmot stranden
Hej från oss!
Hurttjej med tilly kepan på

Roadtrippin

Vi tog söndsgsutflykt till Bundaberg idag, 2,5h söder om Gladstenen. Mysig stad, eller iallafall ett centrum med gågata och cafeer. Synd bara att det var söndag och det enda som var öppet var ett halvt köpcentrum som återöppnat efter översvämmningen och fick iallafall med oss handdukar och diskmedel hem. Allt i detta land tio k utanför en stad finns inte om söndagarna, det enda som verkar vara öppet dygnet runt är vägarbetena. Själva Bundaberg glömde vi knäppa bilder i men fick några på vägen tillbaka roadtrippandes hem igen.
Bron över Bundaberg river, som i januari var avstängd och översvämmad.
Skägg-Henke
Väg!
Lilla byn Gin Gin
Berg och
Utsikt att fölora sig i.
Inte mer spännande än så denna söndag.

Kluriga Djur

Karin och känsliga för krälande saker varnas!
Det tog (bara) ett och ett halvt år för oss att lyckas få syn på ett av de farliga djuren här i Oz. (Om man inte räknar kängus och det gör vi inte av det uppebara skälet, söthet).
På en och samma vecka så såg vi båda vår första Brown Snake. Brown Snake räknas som den näst farligaste ormen i världen pga. aggresivitet och giftighet och finns längs hela australiensiska östkusten och även i södra delarna (Victoria) samt på Papa Nya Guinea.
Jag såg min på tisdags morgonen utanför mitt jobb, där den låg i solen utanför butiksdörren, de gillar att vara aktiva om dagarna då det är varmt. Turligt nog var vi och kunderna innanför dörrarna i butiken men såg den när den ringlade ned mot vägen för att försvinna upp i en parkerad bil och lägga sig till rätta någonstans i motorn tills den ringde ormfångaren kom. På söndagsmorgonen samma vecka var jag och B på söndagspromenad längs stranden i Tannum och åt frukostpicknick vid surfklubben där utställda fika bord finns. Lite längre bort från grillarna och borden finns det allmänna toaletter. B var precis på väg in på herrarnas när han hindrades av en bruning som låg i hörnet, när han ser den höjer den huvudet lite (den gör så vid hot) och ringlar in på toaletten inna Henrik går in. Tur det, vill inte gärna sitta inne i ett bås och ha en brunorm ringlande in på en. B sprang till surfklubben och varnade och så fick vi stå vakt innan livakt kom och tog över och spärrade av.
.
Varning utanför toan, lite för skrajsen (eller för smart) för att kika runt hörnet för och ta en bild med min sega iphone, så bild nedan är lånad.
.
 

RSS 2.0