I Love This City

Vi blir lite turist de här dagarna. Men vilka dagar vi har sen.  Vi går och går överallt, ser, tittar, försöker ta in så mycket det bara går och går båda runt med stora golfbollsögon och blåsor litevarstans runt tårna, dom spelar mindre roll. Är underbart!
Idag signade vi papper på jobbet, startar med att åka en vecka till Canberra på söndag fram till fredag. (Sen får vi göra Melbourne och Adelaide 4 veckor!! Alltså!)  Firat med Starbucks i Darling Quarter där vi Wordfueduade bort ett par timmar,  vin i botaniska trädgården och middag på Mamak. (Ni vet den där Malaysiaska super restuarangen), så gott så man trillar fram, varsin billig backpacker öl på Maloneys och nu är vi hemma. Worfeudar (Äntligen fått H att spela, och gilla det!) försöker fåt illbaka någotsåndär kroppstemperatur, hettan ligger kvar öven efter solnedgång, svettigt!
Imorgon blir det Featherdales Farm, krama Koalor och smygkika på saltvattenskrokodilen!!
.
Citywalk. Mot Cirkular Quay, förbi Center tower, som har en snurrande restaurang där uppe.

I Love This City
Skyskrapor
The Rocks. Med Harbour Bridge i bakgrunden
Finns Matilda kryssningar nere i Quay!
Kompis Kakadua!
Utanför Operahuset
Utanför Operan, Mot bron
På Opera baren. Gladare gladast Henrik!
Promenad genom botanival Garden. Den här gången gick vi ordentligt igenom hela trädgården. I nedre trädgården sover dom, de här enorma fladdemrössen. För en jäkla liv om dagen också. Överallt hänger de... Lite smånerver att de skulle dimpa ned en trekilors i huvudet, men vi klarade oss. Fortfarande hel imponerade av de här djuren, så galet stora!
FAnns annat som var stort också. Den här tex. Tilly fick gåshud över hela benen och gick lite snabbare förbi.
Sen hittade vi den här herrn. Färglad och fin visade han upp sitt lilla trädhus! (Om någon vet vad det är för någon liten fågel, hojta gärna! Försökt googla utan framgång!)
Spanade lite över OPeran och bron, bästa utsiktsplatsen från landsidan på södra sidan att de de båda ihop.
Utsikt mot vattnet över Västra hamnen/Vattnet
Tilly och liten sjö i mitten av trädgården.
.
Pussar och love, nu blir det sova här för att orka med att mata så många kängurus som möjligt imorgon!
PUSSAR!

Och Henrik är här

Så är vi två igen! Den där knackningen från en jetlaggad H i fredagsmorse var efterlängtad. Ännu mer efterlängtade var kramarna. Obeskrivligt som jag saknat H.
En veckas ledighet nu. Med den gör vi vårt bästa att uppleva Syndeys alla vrår och gränder.  Fredagskvällen tillbringades utan tvekan i Darling Harbour, det som blivit vårt favoritställe, med utsikt över vattnet och staden och varsin baileyscoffe och Mojitho. I lördags bussade vi ned till Maroubra beach. Iskallt i vattnet och stekhett på stranden. Ivrigt spanandes efter hajar i vattnet med surfarna, inga hajar men desto duktigare surfare som svischade i vågorna. Och så har vi gått. Och gått och gått. Numera har vi ju en liten super systemkamera och försöker sporta foton överallt, alla byggnader, ställen, saker. En söndagkväll i The Rocks med middag och foton, och en måndag i Botanical Gardens med alla fladdermössen har vi nu måndagkväll. Ölat bort ett par timmar nere i Cirkular Quay och The Rocks och ätit Spanskt mellan Wynyard och Chinatown. Filmkväll och upp tidigt imorgon för att skriva papper på jobbet nästa vecka.
Och lycka. Att vara tillsammans. Prata. Bara vara. Vi två.
Maroubra Beach.
En Gulf med fin mage, speciellt tillägnad Beng Aloo ;)
Hajhelikopter. Sveper över stränderna konstant.
'
Ganska så jäklarns stekhett.
Tilly
PUSSar till Svea!/Henrik Och Tilly

En dag

En dag kvar på jobbet, svårt att tro att jag redan varit där sex veckor. Än svårare att tro att jag/vi nu bott i Sydney nästan två månader. Tiden flyger!
Intervjuer och upplärning för min efterträdare denna vecka. Sista dagen imorgon, packar upp min sista Vinter 13 kollektion imorgon, träffar de sista kunderna, skrattar med kollegorna. Så väntar en hel vecka med bara H. Att utforska den här staden som vi inte riktigt haft tid med, har ju jobbat sen första veckan. Vädret står på vår sida, förmodligen den varmaste klarblåaste dagen hittils idag och vädret har lovat hålla i sig till helgen. Gissar på att det blir mycket beachhäng, darlingharbourhäng och drinkar i alla små gränder vi bara kab hitta till. Kan det bara bli fredagseftermiddag så jag får springa hem från bussen och krama om den jetlaggade som då äntligen är hemma!
Du och Jag. Mot världen.

"Something Wicked This Way Comes"

Nu blir det lite Harry nördande (Döm mig inte, ni två, kanske en, som ändå förstår lyckan i det här. Det här är till er). Men alltså. Ungefär som jag drömt att det är att gå i Hogwarts. Förutom levande Harrys, Hermiones, Nevilles, och Rons. Nära nog.
Som ett helhjärtad Harryfan, måste jag säga att de byggt upp hela utställningen mer än bra. Fick i grupp öppna dörrarna till stora hallen med att ropa "Alohomora". De mindre barnen, åhh om bara Jag varit ett tio år yngre barn!, blev sorterade av sorteringshatten innan vi fick ta Hogwarts Express till Hogsmede och sen springa runt i korridorerna på Hogwarts. Att få se alla props från filmerna... kläderna med fläckar på, Alan Rickmans nötta skor, Proffessor Lockharts samlade verk och självporträtt, Harry och Rons sängar och koffertar, alla trollstavar använts i de olika filmerna och så hermiones Yule-gala dress. Bara ganska coolt.
Nu fick man ju inte fotografera inne på själv autsällningen (vi blev noga varnade att Narglar kunde finnas, och de gillar tydligen att ta kameror. Om inte Narglarna kom fram, är tydligen Dementorerna inte glada i blixtar och skulle skicka en direkt till Azkaban om de såg en). Så de här bildenra är lånade från utställningen, men allt uppställt och sett av mig precis såhär.
Harry, Hermione och Rons kläder från Prisoner of Azkaban. Med Buckbeack i bakgrunden. (Daniel Radcliffe är verkligen kort!)
Harrys Quidditch kläder, från Order of The Phoenix. (Coolast var nog att få se Harrys Nimbus 2000 och Malfoys  Nimbus 2001)
Monsterboken av Monster
Quidditch! (I förgrunden)Madam Hooch kostym, Harrys träningskläder, och Rons spelar kläder från orderof The Phoenix.
Sorteringshatten!
Hagrids stuga!!
Utanför stora hallen, med alla Umbriges regel-tavlor
3 av Horrokrukserna, Dolders dagbok, med Basilisk-fang, Helga Hufflepuffs bägare och Dolders medaljong.
Ascool.ast!
//Tilly

Sunday

Söndagskväll på Quay st. 5 dagar till H. En vecka att jobba.
Sitter med balkongdörrarna öppna och lyssnar på regnet som fullkomligt forsar ned, och blixtrar som speglas i de stora fönstren i byggnaderna runtomkring. Lyser upp. Sydneys väder är minst samt växlande. För några timmar sen badade jag i takpoolen på The Ivy, mitt bland skyskraporna och schtekarna.
.
Började fredagen med BYO middag på Mamak tillsammans med Patrik, Wendy och Max. Sydneys billigaste restaurang som är rankad i Sydneys egna "Michelin-stjärne" system. Så fick man snällt vänta i kön utanför runt en timme innan man fick komma in i den pyttelilla, supertrånga restaurangen. Malaysiskt kök. Lammcurry, Kycklingcurry, Bönor och nationalrätten Roti, ett slags smördegsbröd serverat med currydipp. Kön utanför talar sitt tydliga språk, himmelskt gott.
Vaknade upp till den här utsikten lördag morgon. Blev överraskad av mina tre stjärnor, H, H och Darling, på Skype allihop tillsammans och drack morgonkaffe med dem på balkongen, medans de fortfarande var på lördagskvällsvinet.  Perfekt start på dagen.
Läste bort ett par timmar i hamnen, norpade en av de där solstolarna och jobbade lite på brännan. Är mest flagor för tillfället. (Skämde bort mig med att boka biljett till Harry Potter utställningen till kvällen. Alltså, det kommer mer om den....)
Söndagen hängdes det här. På The Ivy. Tydligen Sydnes Stureplan. Thereses syster firade sin födelsedag här uppe, lite American teenage dream. Dånande musik, flödande drinkbrickor, i såna där färgglada plastglas, kombination bikini och stillettklackar inget konstigt och fullproppat med folk.
Ganska så jäkla tjusigt ändå. Med fint sällskap att prata bort timmarna med, plaska med fötterna och sippa sugrörsdrink.
Therese, med sin Liam.
Glad Tilly i poolen. När hettan kröp på struntade jag i att jag skulle få gå blöt och köpa mjölk på Coles efteråt, och hoppade i med kläder på.
Mycket fin helg att se tillbaka på. Finns dock inte mycket som slår nästa helg, då jag får krama H igen.
PUSS Tilly!

Skim vanilla

Dricker kvällskaffe på vårt favorit ställe, det nere i Hamnen. Han som brukar beställa Iced Macchiatio Chocolate med ett berg vispgrädde saknas. Mycket. (Det är inte samma sak utan dig!)


Valentines

Blev påsprungen av ett par tonårstjejer idag på väg hem från jobbet, blev önskad alla hjärtans dag under fnitter, knuffandes i efter jobb rusningstrafiken. Gick vidare med det här i handen. Och tjejerna gick glada vidare med hjärteönskingar de delade ut under fnitter. Ett litet kort, en hälsning och en klubba i blackberry smak. Fint!
.
Tjejerna på jobbet har fått kartonger, en meter långa minst, med rosor och blomkvastar som inte går att hålla i en hand, levererade till jobbet. Hypen verkar vara lite större här. Skämde bort mig med russin toast (smakar jul!) och cappicino på Pie Face uteververing, samtliga som rusade förbi sprang nedränkta i cellofan med röda band.
Jag som tror på Kärleken, tycker också den är som vackrast om man lyckas visa den varje dag, lite här och där, jämnt. Men på den här dagen, som den ju heter - Kärlek. Lycka och Glädje till er alla. Kan man inte kramas på riktigt, finns tankar, och de är många.
.
.
Babe. Din Valentin blomma blir ett stort bananbröd som väntar på dig när du är här igen 

En Vecka, En Helg

Söndagen blev jag sittandes i Darling Harbour, shorts, linne och solisar på :)
Senaste veckan har det kommit minst en sånär ordentlig regnskur om dagen, för att sen spricka upp och låta solen skina eftermiddagen ut. Verkar som vi slipper det idag. Det är varmt idag, stekhett. Så där så man svettas. Får hålla mig i skuggan när jag glömde solkrämen med koalan på, spf 30, hemma. Så nu sitter jag här i en solstol i parken under ett träd. Har suttit i flera timmar och tittat på alla barn som blir helt till sig när de får se vattenparken, börjar slita av sig kläder och skor och kastar av dem direkt på marken där de går bara för att så fort som möjligt kunna hoppa i dammarna, glädje på hög nivå. Spelar wordfeud, dricker Starbucks, läser bok, bara är.

Gjorde Pitt st med Johanna igår ikväll, underlig med underbar känsla att bara ses i Sydney sådär. Sist vi sågs var en mulen sommarkväll i Uppsala där vi lovade höras av väl i AU. Rätt så fint då att sitta där ett halvår senare och mysa med öl och får höra/berätta om alla saker vi upplevt, skvallra om jobbet vi inte längre behöver gå till varje dag, skratta och bara ha det bra.

Känner mig smått filosofisk idag. Har en del krönikor/bloggar jag läser om söndagar som brukar ha den effekten på mig. Inspirerande, välskrivet, väluttryckt. Som gör att man egentligen vill hoppa upp och springa, göra något, ni vet - ta tag, börja nytt liv. Men så inser jag att det faktiskt är här. Mitt liv, precis på den här lilla platsen under trädet i parken. Hit har jag tagit mig, hit har jag kämpat mig, det här har jag valt. Det här är vår dröm, vårt liv, baby. Ganska så helt underbart faktiskt. Så jag sitter kvar, tittar på fler barn och ler och går en sväng till till Starbucks. Njuter av att för en gångs skull lyckas fånga stunden.

Började lördagen med ett glas vin i hamnen. Får som ni märker inte nog av att bara sitta där och smygkika på alla människor.

Johanna och Jag på den där puben på hörnet, ett kvarter upp från Coles. Ganska glad, har mitt det där "ett par öl" leendet ;). (Tack fina J för en fin kväll, hej-då-sydney-kalas nästa!)

Finns sämre platser att bota ölhuvud en söndag.

Starbucks och Diet Coke. Doft av nyklippt gräs, vatten och skriande fiskmåsar. I februari!!

Jag och B firade även 5 års dag förra veckan. Otroligt och fantastiskt, att få lyckan att tillbringa så många år (och tusen framåt) tillsammans. Spännande vart de här åren tagit oss, alla minnern vi har och alla minnern vi kommer skapa.

.

PUSS Tilly


Rekordeligt

Känns ju nästan som hemma med sån här fin reklam i busskuren på väg hem ;)


Beautiful people

Jag är lycklig lottad att fått träffa så många människor här som är så fina, som tar med mig på saker, bjuder in mig, bara för att få visa mig. (Vi är båda så lyckligt lottade som fått träffa så fina vänner här.)
Jag har blivit bortskämd med fint sällskap och middagar denna vecka. I tisdags fick jag hemlagad underbart god kyckling hos Patrik och Wendy, med gelato till efterrätt (pistage, hasselnöt och ginger-lemon, kan inte begära så mycket mer), tack snälla ni igen för att ni är så bäst och tar hand om mig ;)
Och i går, efter två timmars övertid, tyckte Therese på jobbet vi var värda varsin Harry´s Pie från hamnen i Wollomollo, "Im gonna drive with the roof down all the way thrue town, just so you can see everything!" säger hon och skrattar, så jag har fått en guidad ned-cabbad tur genom hela stan. Vi tog hennes lilla röda och susade runt i Surry Hills, längs Pitt Street, Kings Cross genom Potts Pint till Woloomollo och hamnen. Tjöt lite av glädje hela vägen! Parkerade i The Rocks och promenarede längs vattnet till cirkular Quay och drack kaffe vid kaj 5, tjejpratade bort ett par timmar.
Men vilken känsla att få susa runt i en ljummen kväll i en storstad, med fladdermössen susande vid öronen och vinden i håret, att bara få se alla byggnader, lukter, människor, vatten och platser. Är inte heller sämre av att hon tog mig runt varenda vrå i varje kvarter bara för att visa bra pubar, restauranger eller caffeer, berättade ankdoter om staden och olika platser och bara är en såndär genom fin människa.
.
Kyckling med pumpa och råris i casa Villarosa/Ahlbom. Alltså Ohmygod vad gott.
Susar i Surrey Hills
King Cross genom Darlinghurs rd och förbi den där Colaskylten
Harrys Cafe De Wheels, som är kända pga. att alla sjömän som kom till hamnen förr i tiden alltid gick hit. Tydligen är det en del kändisar som svärmar runt den här lilla hytten också. Väggarna svärmar över av kändisfoton. Therese tyckte det var en sån här typisk grej jag bara måste prova.
Tiger Special Beef Pie. Biff inuti, mash, peeas och gravy ovanpå. Mäter sig lätt med pubmaten i London, och kostar mindr en hälften. Älskart
Susar i Potts Point/Wollomollo (är ett så sjukt roligt namn, säger det ett par gånger om dagen och fnissar lite)
Ganska så mäktigt att åka under bar himmel och helt plötsligt ha Harbour Bridge ovanför dig
Och Opera huset vinder förbi till vänster
Therese i världens sötaste bil
Tilly i The Rocks
(Fick också stilla min H abstinens på Skype idag. Så otroligt skönt att bara få höra hans röst. Min vackraste kärlek)
.
Puss från Tilly på andra sidan klotet!

Tilly vs. Skräplakrids 0-1

I någon slags enfaldig envishet, eller bara naivitet med ett enormt stort hopp "om att!" köper jag Licorice på löpande band, alltså jag menar vart jag än ser lakrids köper jag. Och så går jag med snabba förväntansfulla steg hem för att smaka. Hittills har jag blivit besviken, varendaste gång. Smakar ju inte alls som lakrids fiskar!! Är mjukt, sött och sockrigt. Är INTE lakrids.
Det här är Woolworths egen "licourice", får inte många poäng av tio, men inte så få att vi inte klämt i oss ett par påsar ändå....
(Uppföljning kommer, satan om jag inte ska hitta god lakrids i det här landet)


Matilda utan H

Så har H åkt. Han har knappt kommit upp i luften och jag saknar honom redan som en galen. Lite konstigt känns det allt att gå själv i den här staden som vi hittills upptäckt tillsammans.
Jag vet hur mycket han ser fram emot att komma fram och krama er alla, helst igår, och jag har skickat med en miljon kramar jag med...!!


Mars, April, Maj

Det är bestämt nu att H åker imorgon. 24 timmar på plan och flygplatser innan han landar på Arlanda. Tilly blir kvar i Sydney. Det har varit ett långt beslut, men vi är överrens. Även om det känns. Och tankarna kommer hela tiden finnas med er hemma i Svea .
Våra planer för de närmaste månaderna börjar också ta form. Mitt i allt har vi fått mycket glada nyheter, och vi känner oss både peppade och lyckligt lottade för det. Någon vecka efter att H landat i Sydney och fått minst tusen kramar av mig igen, börjar vi vårt nya jobb! Vi sökte tillsammans och kommer from början av mars och tio veckor framåt (mars, april, maj)  att jobba för ett poster/affisch företag. Vi får en egen bil och kommer svischa runt från vecka till vecka på olika universitet i New South Wales. Ställa upp en affär där vi säljer posters, affischer och tavlor till nyinflyttade studenter, som vill piffa upp sina rum. Vi får också betalt boende 5 dagar i veckan på hotell, sjukt bra lön och möjligheter till bonus, samt bil och bensin plus telefoner. Mycket jobb och mycket slit, men i gengäld får vi resa och jobba tillsammans, och kan spara pengar till att verkligen göra Östkusten som vi tänkte göra då vi jobbat klart. Känns fint att landa i Cairns när "vintern" hittat till Sydney någon gång i Juni, Juli.
Veckan som gått har varit mestadels lugn, som förra veckan, strosar vi bort timmar i Darling Harbour. Och har vågat oss in till China Town för middag. Lite av ett lotteri att hitta ställen där man vågar äta, och till rimligt pris. Igårkväll åt vi Koreanskt tillsammans med Patrik, var inte det bästa vi gjort. Jag fick ris med 2 centimeters smält ost på, och Patriks råbiff var is, alltså inte jätegott. Idag har vi en lugn lördagsförmiddag, innan vi i eftermiddag är bortbjudna till patrik och Wendys neighbourhoods.
.
Middag i onsdags, som var tio toaster av tio. Dumplings, eller Dim Sim på något litet hak i Chinatown, gudomligt gott! H gör tappra försök att äta med pinnar, men svär över att knytena är för hala.....
Och tar gaffeln när han tror ingen ser..... :)
Man kan också beställa ett monster om man vill. Typ 3kg hummer, ser ju jättegott ut.
Tilly som fortfarande är helt till sig av alla fontäner i hamnen, och tvingar H till oändligt många pose kort.
PUSS!
.
Kärlek från oss! Tilly & Henke

RSS 2.0