Välkommen till oss!

Eftersom det är lite långt för er att komma på kaffe, får ni komma på virtuellt besök istället. Här bor vi!
Tilly tillbringade lite maniskt-pedant söndagskvällen till att skura väggar, handtag och balkong fria från bakterier som hon tror finns överallt, så nu har hon sinnesfrid för basiluskerna också. Och vi är uppackade och hemmastadda, åtmindstonde för nu. Vårt eget lilla gömställe i den här storstan, där bara vi får vara. Det är inte så stort, men vad mer behövs när man ser Darling Harbour från balkongen, har en riktigt säng(!), vår egen lilla bakong och så Sydney precis utanför porten.
.
Utsikt från vår balkong
Darlingar Harbour med IMAX i förgrunden från stora balkongen
Vårt, bara vårt sovrum.
Från andra hållet
Gemensamma köket
Från dörren, lilla arbetshörnan
Mot balkongen
Balkongen!
Lilla tv-hörnan (IKEA-bord!)
.
Inte så illa tycker vi, inte för två nyinflyttade backpackers. Och kom närsomheslt, alla är välkomna, gärna varje dag, helst igår, hit och hälsa på ;)
Puss Tilly&Henke

Chines Newyear och Manly

Söndagskväll på Quay st. Vi har tillbringat en lugn, kinesisk nyårshelg med att bara vara tillsammans.
Firandet av drakens år, som iofs pågått sen mitten av månaden, börjar verkligen kännas av nu när det går mot sista veckan av firande. Vi bor ju också ca 1 min från myllrande Chinatown, som nu är avspärrat för tågande på gatorna, det skjuts fyrverkerier utan dess like varje kväll från Darling Harbour och ikväll gick tusentals barn och lika många vuxna runt med pappmasker och röda uppblåsbara stänger med gula drakar på, att vifta med i karnevalståget.
I lördags fick H bestämma dagen, som då började med sovmorgon coh sen frukost, tillsammans med Helene & Micke från stugan ♥!
Innan vi knatade ned till Circular Quay och tog färjan över till Manley. Där vi satt längs stranden några timmar, åt glass och tittade på alla surfare. Strosade längs strandpromenaden och pratade. Tog färjan tillbaka och fick en oslagbar vy över operahuset och stadssiluetten. Tog varsin öl på torget nere vid kajen och pratade bort några timmar till, om glädje, sorg, livet, resan, våra älskade där hemma och kärlek. Avslutade med en lugn kväll hemma, lagade mat och tittade på någon komedi.
Söndagen har Tilly tillbringat på stan, på sko jakt (lyckats slita ut mina första par sandaler någonsin! Får man reafynda nya) och liggandes i skuggan i Belmore park med en bok, H har suttit på starbucks med datorn och pillat hemsida. Och mot kvällningen dras vi som alltid ned till Darling Harbour, passerat förberedelserna av kinesiska karnevalståget och druckit kaffe vid vattnet.
.
Från färjan, Harbour Bridge
GLASS!
Tilly hugger in, Chunkey Monkey kan vara den godaste uppfinningen....
Manly Beach
Manly Beach
Sydney
Sydney
Staden och Operan
Opera huset
Opera huset
Tilly & Operan
Henke på kaj-torget
Avspärrningar i Chinatown
Chinatown, mainstreet.
.
Kärlek, och tankar/Tilly & Henke

Darling

Så, det har varit, och det är konstiga, tunga och tomma dagar. Vi har tagit beslut att ta dag för dag. Ihop, tillsammans. Och så mycket vi kan med alla er hemma. 
.
Vår vecka har i övrigt varit strålande solig, ösande regning, jobbande och nyinflyttad.
I måndags, gick vi på kvällskvisten ned och strosade i Darling Harbour. Vackra ställe. Vi förundras över hur uttänkt allting är. Små fontäner, vattenparker och lekparker överallt. Storbildsteve som visade en gammal film inne i en park, små gångstråk, sittplaster och små mysiga oaser att sitta ned i överallt. Vi firade med Starbucks (Skinny Vanilla Latte för mig, Creme coco frappuciono Iced coffe för Henke - åh som jag älskar att bo i ett land med Starbucks!) Henkes nya jobb nere vid bryggan i hamnen, med vattnet glittrande och stadssiluetten i bakgrunden.
Vi är nu nyinflyttade på Quay st, uppackade, hemmastadda och gillar rätt bra att stå på vår minibalkong och tjuvkika in fönstren mittemot. Ikväll har vi gått igenom ett galet busy Chinatown som firar nyår, ätit urgoda dumplings med Wendy och Patrik, tagit varsitt glas rött hemma och Skypat med älskade i Svealand.
.
Clocktower central station
Sydney buy night, George st
darling Harbour, ungefär världens roligaste lekpark (Vill känna ett barn så jag kan leka hela dagarna här!)
Ljusspel i vattenparken, är alltså fontäner med små dammar man pumpar och stoppar vattnet, gör vattenfall och leder vattnet i de små kanalerna.
Darling Harbour (Commenwelth Building)
En av alla vackra fontäner
Tilly
Cityview
'
Harbour view
Finaste H
Igår firades Australia Day, med en public day off. Vi fick se de vackra fyrverkeriena från balkongen här hemma, som sköta från darling Harbour. Lite första advents fyrverkeri feeling från slotten i Uppsala, fast varmare och vräkigare.
.
Kärlek till er. Tankar, värme och vi älskar er!
Tilly & Henke

Qauy St

Vår galna lägenhetsletarhelg gav utdelning! Är bara 2 dagar kvar från att nästan vara riktiga Sydney-bor, med lägenhet och jobb! Betalda nätter tom torsdag morgon på vårt hostel, och med tanke på priserna/natt utnyttjar vi allt till max.Flytt onsdag kväll alltså!
Sprang runt stan i två omgångar lördag/söndag och det slutade med att vi igår kväll signade 6veckor på den lägenhet vi tittade på först. Det här med egen studio var nästan bara att glömma eftersom vi bara kan ge 6veckors garanti på att stanna, för i mars, när Tillys anställning löper ut, vill vi vidare. Men eget möblerat master-room med egen liten balkong från rummet, stor balkong med utsikt över Darling-harbour, gym (kan väl räkna med att det kommer att gå att räkna på en hand hur många gånger Tilly kommer stånka på maskinerna, men ändå!) pool, sauna och duschavdelning. Så delar vi kök med det andra paret + två till som också bor i lägenheten. Den är ganska stor, rummet känns rymligt, städad och fräsch. Med läge i Ultimo (95-105 Quay st, Sydney om någon skulle vilja posta ett vykort ;), alltså mitt i stan i bra, fint område. 30min från Circular Quay och Operan om man går i maklig takt, 10min från Darling Harbour och med tågcentralen på 2min gångavstånd. Galet egentligen, vi har varit i stan två veckor och är redan igång med boende och jobb! Japp, bästa nöjdaste Henke fick också jobb idag, börjar imorgon som flyerutdelare, med flexibla timmar och schysst lön - Woohop! Lagom nöjda med allting alltså :)
.
Hann till och med med lite njutning i gräset i Hyde park söndagen till ära, strålande sol och brännande hett. Tur vi fick Hampes 30spf sunscreen med oss :)
Hej vår nya entré!!
Är vi i Sydney, eller går vi i Nothing Hill? Älskar de här småkvarteren här, morgonmysig gata när Tilly är på väg till bussen/jobbet.
.
Puss!! Tilly&Henke

En på Tiotusen

Så vi är jättedåliga bloggare här i Sydney. Sorry för det, men så har vi också legat i senaste veckan.
Fram och tillbaka, flera gånger om dagen har vi bestämt oss för att stanna i Sydney, åka från Sydney, stanna, åka, stanna eller åka. Främsta skälet till att resa är priserna i den här staden, att vi trots att vi har jobb går ungefär plusminus. Främsta skälet till att stanna, är ju just Sydney. Fantastisk stad.
Men, vad vi just nu (för minuten) är bestäma med är stanna, 6 veckor, sen köra fruktplockande och sen börja åka östkusten. Så, just nu letar vi lägenhet som två tokiga. Igår hade vi en gumtree dag, ringde på varenda bra annons och lyckades med att se ett par stycken. Vi har några options och ska fortsätta morgonen med att gå ut och leta. Haymarket (innerstan) igår och mot Kingscross idag. De flesta är shared accomondation, alltså ett rum, har man tur har man eget badrum eller en liten liten balkong, men oftast delat badrum och alltid delat kök. Vi skulle gärna ha en stuido, alltså ett eget krypin som vanligtvis är ca 10-15kvm, och det är det vi letar idag. Har ett annat rum mitt i stan, 16e våningen, hepp för utsikten! vi kan ta, men har lite att kika på idag också innan vi bestämmer oss. Allting ligger rumt tiotusen SEK per månad(300dollar pp/w), och då föredrar vi lite vårt eget krypin framför delat.
Och Tilly jobbar! Började i torsdags redan men inte vetat säkert innan i fredags om jobbet verkligen var klart. Det är ett 6veckors kontrakt som Shoowroom assistant på ett modeföretag. Innebär i princip att att hjälpa säljarna med att packa upp och förbereda kollektionerna (hänga, märka, stryka rätta till) och shoowroomet för kundbesök som trillar in om någon vecka, hjälpa till under kundmötena, beställer lunch osv. och se till att shoowrommet är snyggt och prydligt och att inte säljaren saknar något. Låter kanske något glammigare än verkligeheten, men jag kunde lika gärna stå i ett kök och diska grisiga tallrikar, så jag är glad! Det bra är också att firmans säljperioder, när det behöver hjälp av en assistant, går i cykler, så om vi återvänder till Sydney finns goda chanser att jag kan komma tillbaka och jobba även kommande perioder. Henke har två intervjuer i veckan, och vi har en gemensam måndag morgon, så det verkar som vi jäklar i lådan är igång!
Så, planen för nu blir att stanna tills Tilly anställning löper ut, och under tiden ha tid att leta bil och fruktplockar/farm jobb.
Har också under veckan som gått hunnit med att träffa Henkes barndomsvän som bor i Sydney sen ett par år tillbaka. Blev inbjudna till deras swedish-afterwork i onsdags, och träffade typ Sydney eliten. ALLA och då menar jag alla, det var 15 svenskar närvarande, hade stek-titlar. Och denna helt vanliga onsdag slutade med öl jag slutade räkna och tequila shots (Tilly avstod bestämt som skulle jobba första jobbdagen dagen därpå) innan alla snällt drog hem och sov för jobb morgonen därpå. Kanske inte riktigt så vi gör det i svealand... För att citera Patrik, alkolism existerar inte här.
I fredags träffade vi Patrik igen, och hans urgulliga Wendy för BYO middag. Alltså Bring Your Own, betyder att man går till en bottle shop, köper vin eller öl som man tar med in själv på restaurangen, inga konstigheter. Åt gudomlig Thaifood på världens minsta restaurang runt hörnet, och fick en liten flashback tills tränderna på Koh Tao. Underbart att ha vänner som kan ge en de små godbitarna vi annars missar.
Nu, tidig frukost innan jakten börjar igen!
.
Kingscross and the Coca Cola Sign.
Kinesiskt nyårsfirande i Belmore park, tusentals mat stånd, dansuppträdanden och hålligång, under röda lyktor i parken, väldigt mysigt.
A backpackers life. 7dollars kannor och rullciggareter...
PUSS! Tilly&Henke

Kingscross

Sitter i kingscross idag. Mest latat oss i en park i solskenet och haft picnic lunch. Tanken var taronga zoo idag o kramkalas med koalorna, men jobbintervjuer kom lite ivägen(:D) så vi får glatt vänta och eventuellt hinna med det i helgen istället. H har sin första intervju precis just nu, jag väntar spänt nedanför den där cocacola-skylten på en pub i hörnet och håller en tumme.
I övrigt är vi inte mycket klokare vad gäller våra planer, fredag eftermiddag borde mitt jobb och förhoppningsvis H's vara spikat och då vet vi om vi kommer bo kommande veckorna i en campervan, eller tokleta lägenhet i Sydney lördag/söndag. Blir ju som rånad av o bo på hostel, och ska vi jobba vore det fint m eget rum och ett kylskåp som inte blir bestulet var o varannan dag. Hittills blivit tjuvade på ett kg kyckling, smörpaket och så misstänker vi att någon tror att vårt kaffe är gratis, grr!
Ikväll tänkte vi Darling Harbour, har inte sett hamnen i nattsken än och imorgon ska Tilly tillbaka till StyleHQ för trial...håll tummarna finingar!


Blue Mountains, Katoomba

Igår var vi i Blue Mountains national Park och lilla staden Katoomba och härjade. Två timmar plus 1,5 timmes trekking i de olika dalarna för att se vattenfall, natur och spanade efter koalor, fåglar och kängrus. Naturligtvis hade vi hällande regn hela dagen och sportade runt i sådana där plast ponchos, kom tillbaka till stan mot kvällen dyblöta och slafsiga i leriga skor, men så nöjda. Fick se vår första känguru! Fantastisk utsikt och helt magiska vattenfall. Några koalor blev det inte den här gången :(, men vi fick iallafall se Lyre bird, ni vet den där fågeln som kan imitera ett bilalarm och en motorsåg!
Första stoppet var Blue Mountains camping area för att spana kängurur, andra stoppet trekkade vi de miljontals små trappor ned i dalen till botten av ett vattenfall från Blue Mountains och upp igen och sen vidare till Katoomba för fler vattenfall, 3sisters Rock, gamla kolgruvor och gå Furbe trappor ned i dalen.
Väldigt molningt och disigt då vi kom på morgonen, men lyckades ha enorm tur hela dagen, molnen sprack upp med jämna mellanrum (vädret ändras liksom på en sekund) så vi fick njuta av utsikten både uppifrån viewpoints och nedifrån dalarna.
Henke, nedanför mindre vattenfall på väg ned
Lite högt var det allt.
Foten av vattenfallet, ganska häftigt att gå nedåt, när fallet är dolt bakom alla träd och höra det dåna och eka i hela dalen
Blöt tjej!
Blötare kille!
Utsikt från toppen
Svårt att se sig mätt på fallen, tar lite andan ur en
Så, hursom. Hej måndag och jobbsökande idag! Så blir det eventuellt en tur till IMAX bion i darlingharbour, eller vanligt bio. Vi vill se "The Girl with the dragon Tatoo" som precis haft premiär med Daniel Craig. Inte så förtjust i "nya" Lisbeth som vi sett på affischer över hela stan, men måste ju liksom se den engelska versionen! Eller så ger vi oss på och testar "Goon", kvällen får se....
Pussar, Tilly och Henke

Sydney, Sydney, Sydney

Dagarna rusar iväg! De som gått har vi ägnat åt att söka jobb, gå och gå och gå, söka jobb, gå lite till och idag bytt hostel, närmare stan på samma gata. Så vi har lyckats gå oss igenom det mesta av innerstaden, södra nelen, färjorna mot norra får vi ta nästa vecka och på söndag gör vi Blue Mountains.
Vi har också pratat med massor av turistinformationer och läst broschyr efter broschyr med allt man kan göra i den här stan. Och det är ungefär en sådär tusen miljarder olika saker. Blir lätt lite svårt att välja.
Planen hitills blir att ge Sydney och jobb någon vecka, och däremellan försöka klämma in det vi vill hinna med i turistattraktioner. Taronga Zoo och IMAX i Darlingharbour är 2 måsten.
Samtidigt som vi ju såklart vill ha jobb snabbt, vill vi heller inte bli fast på ett ställe där vi tjänar knappt plus/minus noll, när det finns så mycket annat vi har möjligheter till.
Vi har lite olika ideer, och det lutar mot att vi då, om vi väljer att lämna stan, åker norrut. En av tjejerna (Amerikanska Anna) vi träffade i Vietnam är om någon vecka på väg norrut genom Sydney i en campervan och har erbjudit oss skjuts fram till i början av februari då hon åker vidare utomlands. Så antingen tar vi lift med henne eller köper egen camp-bil och åker norrut, inåt landet för att plocka några frukter, innan vi gör Östkusten och alla miljonersmiljarders saker man kan och vill göra där. Whitsundays och Fraiser Island har vi förstått är några av måstena.
Nu, ikväll går vi ned till Botaniska trädgården och den stora parken för att spana efter de gigantiska fladdermössen och umgås med papegojorna, med en flaska vin och en filt i gräset, bästa sättet att fundera vidare tänkte vi.
.
Pitt Street, mot Circular Quay
Liten walking-lane med fontän, innan man korsar gatan till Circular Quay, igår var det en tant som vadade runt i i fontän-vattnet och sparkade med fötterna(!?).
Också min spexiga Opera Outfit. tror vi var de enda i shorts och sneakers inne på Operan, ha!
Harbour Bridge och Opera Huset
Opera Huset, bästa kaffe bänken i solnedgången.
Operan i solnegång.
Harbour Bridge
I tisdags gick vi bara en liten sväng i Botaniska
Darling Harbour
Darling Harbour
Lunchutsikt från Observatorie parken igår.
Sydneys siluett
Sydney by bight, från Opera huset mot stan

OZ!

Sa, 3 dagar in i Sydney! Redan! (Vi har lixsom var fullt upptaga med att ta in stan, sa sorry for dalig uppdatering! Men tanke jag ville ge er en kort summering iaf)

Kanns galet, overkligt och valdigt valdigt bra. Sydney ar lixsom en stad man gillar fran forsta ogonkastet! Konstigt ocksa att det kan kannas sa hemtrevligt och enkelt, inte alls som att vi faktiskt ar halvvags runt jordlkotet!
Tilly sov (som vanligt jetlaggad eller nagot, lixsom helt utpumpad vart vi an anlander?) 14 timmar da vi kom hit, och sen dess har vi hunnit med bade ena och andra. Borjat soka jobb sa smatt, dock ej helt sakra pa om vi vill stanna i Sydney eller ta oss norrut till Cairns sa vi har fle dyk mojligheter, men lagt ut lite krokar. Promenerat Pitt Street och George Street (som de tva huvudgatorna som omger centrum om vi forstatt det ratt, ratta garna om vi har fel och gar pa helt udda stallen ni som vet ;)) upp och ned ett par ganger varje dag for att lara oss hitta. Fixat bankkort och bank, telefon och AU nummer, sett botaniska tradgarden med alla papegojor, posat framfor Opera Huset, gjort morgon jogging runt kvarteren och de sma villa omradena (far san dar sjuk England feeling, sma sma hus i tegel och alla olika farger och dubbeldeckare lite varstans, behover jag saga att jag ALSKART!?).

Igar kvall da vi strosade runt Opera huset i jakt pa en kaffe, som inte kostar over 8 dollar, springer vi in i en kille som bara sadar GER oss tva biljetter till en forestallning i Opera Huset. Hur Galet? Sa igar gjorde vi Opera Huset pa riktigt och fick se en magisk dans show av Wunderkammer by Circa. Sa, Opera Huset check!

Sa, en kortis men nu vet ni att det inte gar nagon nod pa oss. Imorgon blir det mer job/hunting, kanske en trip till Bondi beach, leta nytt hostel och bara fortsatt upptacka den har stan...

Love, karlek och tankar till er dar hemma!
Tilly& Henke <3

I brist på tidsfördriv...

Nu är jag på väg hem. Facebook funkar inte som vanligt när man vill använda det som mäst... men nu är jag snart i svea och kan använda det så mycke jag vill igen! Dom andra två lär vara i OZ-landet nu och lär ha fått en och annan Wooow upplevelse av att bara kliva ut på gatan i Sydney! är så jäkla avis!
Ni är bäst!
Kärlek!
//Hampe

Solo!

Slutet på en underbar semester är närmare än någonsin! Matilda och Henke hoppade precis in i en taxi till flygplatsen mot nya äventyr och kvar står jag som en liten flicka, snyftandes med nästduken fast knuten i handen! Jag vill också åka till Sydney! Men nej! Fast i fuckin jävla skit Saigon tills imorgon kväll då jag flyger hem till mitt "fantastiska" liv som just nu känns som allt annat en ett äventyr! Nog om att det är "lite" synd om mig som inte får åka till Sydney och leva livet . Jag har haft tre toppen veckor med två av kanske världens finaste kompisar!
Och som alla andra gånger man vart ute och farit så kommer jag sakna det här livetenormt mycke när jag kommer hem till värkligheten!
Mui Ne: Utbud på roliga aktiviteter är ett tipps till alla som vill åka till Vietnam!
Phu Qouc: Med nya vänner och massa fina minnen!
Saigon: Billiga kläder men är ingen plats för en utsliten solo artist.
Ingen av dessa platser hade vart det samma utan er!
Tack för den här stunden Matilda och Henrik!
Vi ses Förhopningsvis inom en snar framtid <3
trisst! men glad för deras skull!
Sista bilden innan vi separerade. mot Sydney!!!
Åhh vart är dom?
// Hampe

Saigon/Ho Chi Minh

Ho Chi Minh är sig likt. En helvetes massa mopeder överallt, och INGEN taxifärd har vi åkt utan att åka i fel fil, mot trafiken eller prejat cyklister/mopedister mot trottoaren och inter heller utan att Tuta, Tuta, Tuta på allt och ingenting. Konstant! Ljudet börjar lixom gå en på nerverna 5 minuter efter ankomst. Så ganska så jätteglada över att vi åker imorgon och slipper trafiken. Hampe inte lika glad, som har även måndag att slå ihjäl innan hans plan lyfter mot sverige, men har en bokad tur till Cu Chi Tunnlarna imorgon för lite kulturhistoria.
Tills dess har vi gjort det man gör i stan, shopping! Extremt billigt. Tre klänningar (två korta, en lång), ett par shorts, två linnen, långkjol, väska, topp, joggingskor, stickad tjocktröja och långärma kofta har Tilly plockat hem för nätta summan 1100SEK idag. Henke har fyndat shorts, babyxor, solglas (vikbara Raybans), joggingskor och skinn-skärp för ca 600SEK.
Precis tillbaka på hotellrummet efter avslutningsmiddag med Hampe. Indiskt på menyn, håller fortfarade på att torka tårarna efter Curryn, och ska nu krypa ned och kramas Hejdå me Hampe framför en film. Imorgon är vi helt plötsligt bara två igen!
.
Le Loi, huvugatan i Sagion. Fyrfilig med avsedda moppe/bil filer (ingen regel som följs extremt bra, som allt annat m trafiken i et här landet)
Siameserna
Vi tog en liten fördrink på en liten bar på gatan kvarteret bort. En man kommer till Hampe och vill putsa Hampes 1,5 år gamla vita converse, som på något sätt lyckats överleva Peace&Love och alltså är ganska svarta. Hampe försöker säga nej och istället ge mannen en tjuogotusen dong i välgörenhet, gick han INTE me på och snart hade han kvickt snörat av skorna och förvinner med dem ut på gatan. Kommer tillbaka me kaneldoftane converse som är som nya (alltså vita igen) med nya sulor, allt som allt för ca 40sek.
Henke & Hampe
Vi (läs Tilly) har också beundrat de blommiga naglarna en hel del!
Saigon by night
Trion!!!
Love
Tilly, Henke och Hamp!

Ho Chi Minh i ett nötskal...

Rusningstrafiken


Hej då Phu Quoc!

Hej igen till Ho Chi Minh och en miljard moppar!


Phu Quoc 2011/212

Vi har svårt att se oss mätta på de här solnedgångarna. En liten tradition har blivit en Saigon i solstolarna och se solen sakta sjunka i horisonten. Olika varje dag, vackrare och vackrare.
Har haft galet galet fina dagar här på ön. Inte den störta party-ön vi sett, har änå lyckats hänga me nya skandinaver varjedag och här är också vackert så det räcker, nypt mig själv varje dag för att liksom förstå att vi lever här. Massor av strandhäng såklart, med skratt, galna historier, tjuvlyssnande på alla svenska som är här överallt! hoppane i vågorna och bara lyssnat till vågorna. Svårt att beskriva det me andra ord än lugnt, fint, vacker och underbart.
Imorgon tar vi flyget till Ho Chi Minh vid lunch. Sista dagen idag, har tillbringats som alla andra i solstolarna en meter från havet. Pojkarna har kastat frisbee och jag och Fatima har dröm oss bort till Savannerna på Zanzibar, valsafaris och att äga litet B&B på någon liten ö någonstans vartsomhelst. Har lyxat med massage och manikyr (kostar runt 35 kronor för valfri behanling på stranden), så pojkarna+Fatima är avslappnade och Tilly har blommiga-naglar! Nu sportar vi mot sista kvällen med middag på favorithaket på stranden, en fördrink på hotellet och några avslutande drinkar på Amigos i solstolarna under natthimmeln.
Livet gar lixsom gått sin lilla gilla gång här, dagarna flyter nästan i varanda på ett såntär skönt sätt, inte så mycket mer spännande rapportering än att vi njuter, njuter och njuter!
Panorama vy från söra mot norra sidan av long beach

Favorit-stället på Stranden
Hopp i Solen!
Henke och Tilly
Vår del av Long Beach
Hopp och iväg! Tilly & Fatima
Tilly leker Hajen i vattnet
Panorma
Tjejorna körde solglasögonbränna, inte så kul som et ser ut.....
Solnegång på klipporna
Tilly, Henke, Hamp och Fatima
Solnedgång, vacker, vackert vackert.
Nio kan ju vänta ett par fler biler från det är vackra klotet som förvinner borta i vattnet, miljoner biler, alla lika vackra.

Under ytan

En av anledningarna att vi ville ned till Phu Quoc (som var vårt andra alternativ, första var ju Nha Trang i norr som ska vara känt för dykning i Vietnam, men pga. vädret körde vi istället söderut) var ju dykningen. Dock var ju dyksiterna inte de bästa, lägsta djupet var på 7,7meter och efter 10-20 meter på Koh Tao med friskare rev och ett par meter sämre sikt i jämföresle till Tao var det inte riktigt samma upplevelse. För mig och Henke är enbart grejen med att komma ned under ytan och öva på boyancy-controll, utrustning och öva upp smidigheten i vattnet oslagbar. Och med det dyk-teamet vi var, förutom mig, Henke, Hamp och Fatima en engelsman och en australienare är ju dykdagar svårslagna :)
Dykcentret skulle vi kanske dock inte rekomendera, vår Dive Master (han som ansvarar för alla i dykgruppen) pratade två ord engelska, samlade inte ihop gruppen och kollade inte utrustningen ordentligt eller att alla var med och visste vad de gjorde. Lite osäkert. Han lyckades också tappa bort Hamp det första han gjorde under ett dyk och märkte det inte ens själv utan det var Henke och vi i gruppen som gjorde safety-stop och stannade pås tället som man ju ska göra. Att han sen lyckades kalla Henke idiot när han ville boka ytterligare dyk över telefon för att han inte kan engelska utan pratade franska är ju inte heller på plussidan. Vi satsar på fler djupare dyk och mer kvalite i australien istället.
.
Dykbåten
'
På vär ut till dyksiten
Snyggisar i våtdräkt!
Firrar!
Hampe som skräddare
Korall och anemon
Hampe OKar
Fatima och Tilly!

De här dagarna borde alla få leva

Två dagar kvar på Phu Quoc. 2 dagar kvar i Ho Chi Minh. På måndag landar vi i Sydney(!!!), det börjar kännas smått overkligt och sådär nervöst pirrigt förväntansfullt.
Fram tills dess njuter vi av såna vackra dagar, typ utan dess like. Såna där dagar alla bara borde få vara med om.
Där vi mest hänger på stranden, dricker iskaffe och frukt-shakes. Smaskar färsk annanas och frukt som säljs av kvinnor i kon-hatt. Steker i solen och svalkar oss med att hoppa i vågorna. Igår kväll klättrade vi ut på klipporna med varsin Saigon och satt där tills solen dök i horisonten, obeskrivligt vackert.
.
Fatima och Hamp
Tilly och Henke (Tror Tilly vinner brunast kriget, hihi!)
Hannah och Mattias, det här är er frukt-dam! (spanade efter hon med 3 fingrar hela dan, och visst var hon fortfarande där!)
Nyplockade Baby-Bananer. Kan vara det godaste som finns!
Fatima, Hampus och Tilly med solnedgång i ryggen
Tilly hänger med Henke
Starka pojkar!
Hamp speglar sig i Solnedgången
På Klipporna med utsikt över longbeach
Hamp-klättermus
Tilly-Top-Of-The-World!
.
Love
Tilly&Henke

Nyårsnatt 2011/2012

Iår firades Nyårsnatten nere på stranden. Speciell känsla att inte behöva hålla Champangeflaskan med is-fingrar, att sitta i en ring på stranden och dricka Saigon-beer (och någon konstig rysk champange Henke & Fatima sprang runt och fick tag i sista sekuden, hjältar dom där!) med stjärnhimmeln och månen som tak, och umgås med alla människor i sand istället för snö.
Lyckades träffa och få ihop 2 stycken finskor och 3 svenskor vi gjorde nyårsmiddag med på vårt favvoställe 5 meter från vattenbrynet. 1,5miljoner dong (500sek!!) för nio personer och finmiddag med cocktail-shakes, inte så illa...
Fortsatte någon halvtimme innan tolvslaget 20 meter söder mot Amigos och från att ha varit folktomt sen vi kom måste hela ön samlats till Nyårsnatt. Mycket folk, fin stämmning och nedräkning från monter visade tolvslaget! Och så mös vi bort ett par timmar i sanden innan vi drog oss hemåt.
.
Tilly med sin NyårsBaileys
Fördrink på vårt hotell
Middagsbordet
Glada Nyårsfirare i sanden, Fatima, Henke, Tilly & Hamp

Diving in Phu Quoc


Nyårs Puss


RSS 2.0