Två julaftnar i värmen

Förra året ploppade vi mandlar till glöggen i restaurangköket på vårt hotell i Mui Ne, Vietnam. På kvällen åt vi nudelsoppa på stranden och drack vodkabuckets. 
Iår hade vi eget kök att fixa i, tillochmed egen gran, peppishus och julbord i miniformat. Jag kan omöjligt svara för vad som är bäst, men värmen och lyckan att få fira med besök från Hampus och Fredrik är lycka. 
Förra årets Julkort
Mandelploppning
Finaste H
Glöggdrickande med svenska vänner från Örebro/Lysekil
Fina julpojkar!
Årets julgran!
Pre-julklappsöppning, granen förevigad av F
Glögg i jul-koala-muggen som tomten lämnade i min strumpa ;)
Peppishuset och våra julstrumpor
Henke tomtar upp!
Hoho säger henketomten
Dags för första klapparna
.Glada killar öppna rpaket från Farmor
.
Fredrik fick egen resekompis
Fredrik och Känguru
.
Fina spelkort från Lasse Åberg
Tomten pausar med glögg
Glad tjej i finaste förklädet! Tack bästa Signhild!
Hjärta på magen!
Paketöppnare
Turtle kom också med paket!
Matchande kompisflugor! BFF!
Känguru, Koala och Turtle bekantar sig
Stooort paket!

Efter öpppningskaoset!
Vi fick alla somna gott efter en fin julaftonskväll bortskämda med knäck, pepperkakor, choklad och presenter. Julkänslan är inte exakt hundra procent utan snö, men väl nittio med sånt fint sällskap. 

Och Fredrik är här!

Och vårt internet efter flytten likaså! Nu kan det kanske bli lite ordentligt uppdaterande här. 
Vi var alla lite nervösa och sådär glada i magen innan vi äntligen fick Fredrik genom de där glasdörrarna och världens bästa bröder äntligen fick kramas! <3
 

94 Goondoon Street

Här skrivs det inte mycket, det händer destor mer utanför bloggen. 
Vi har idag lämnat nycklarna efter att ha stängt dörren om ett tomt och renskurat Force street. Sedan fem dagar bor vi på 94 Goondoon street. Fyra gånger större och vi har redan invigt vår nya grill på uteplatsen i lördags med Ian, Kate och Andy. Man får känslan av omgjord lagerlokal med en skranglig trappa upp, gamla kranar och mycket karaktär. Vi är kära i den båda två. Förra veckan bar, packade och åkte vi med Inga i ett mellan lägenheterna och vi har som bäst bott in oss och klätt granen (!). 
Med fyra dagar tills Fredrik landar i Gladstone och cirkus två och en halv till Karin, Mathias och Jocke är här är vi så redo vi kan bli, kom hit nu! 
.

Tomt Force street

Vårt nya kök!
Vardagsrum
Mot sovrummen
Vårt Sovrum
Och viktigast av allt
Gästrum
Mot köket, anar badrumsdörren med den gröna påsen på
Hallen, till vänster ligger tvättrum och toalett no 2. 
Men bäst av allt!
Stolt Henke som ska till att inviga grillen
 
 
 
 
 
 
 

Flyttkaoset

Med ev vecka kvar till flytt finns ingenting att hitta där det ska på Force Street. Vi har liksom köpt saker att fylla en tre gånger så stor lägenhet och har fåtöljer i sovrummet och mitt i vardagsrummet, madrasser i köket, bodyboard och tavlor lutade mot väggar där det finns en meter över och en kite i vardagsrummet. Det som en gång var ett vinställ är proppat med beanbags och julpapper. Samlat prydligt i kassar står alla mina världs nödvändiga glas-pryttlar och i Inga ligger resten och väntar på transport. 
Rackarns nöjd med nya fåtöjlerna.
.
.
.
.
I allt kaos har vi (jag) i allafall pyntat med advent. Kliar i fingrarna efter att få plocka upp granen när vi landat på Goondoon Street!

Advent i Agnes

Sent söndagkväll rullade vi hem med Inga från Agnes Water. Efter ett vansinnigt trevligt Christmas party med middag på The Tree i town of 1770 och dans på tavernan i Agnes. Min chef har ett hus i Agnes Water och bjöd oss alla ned över helgen. Dan efter spenderades på Verandan med världens bästa utsikt och nystekt bacon till frukost, några timmar på stranden och tillbaka på verandan med cider och monopol. Vattnet är långt över 25 grader nu och alldeles perfekt att plaska runt i och få en paus från brännande sol. Och jag flyter runt där i havet och tänker att för ett år sen på första advent var det precis det här jag gjorde, fast då gjordes plaskandet från Koh Taos stränder i Thailand. Vårt andra december i sol. Och jag måste erkänna att adventsfika hos mamma, men hennes hemmagjorda glögg och att promenera med min fina familj i samlad trupp ned till stan och uppå slottsgården för fyrkerkerierna som skjuts från botaniska trädgården varje år första advent är en tradition jag saknar. Som två olika världar, frost och minusgrader, lussebullar och grönmögelost, mot brännande het sand och saltvatten, mata kokaburror från altanen och spela sverige mot queensland i monopol med havsutsikt. Jag skattar mig väldigt lycklig som får uppleva båda. 
Back home sunday night after one amazing weekend in Agnes Water. Emma (my boss) owns a house there and invited us all down for the weekend. Could not have asked for more out of a christmas party. The company, the drinks, the food, the view and the day on the beach. Perfect way to start december. Does feels a bit weird though, this will be our second year spending christmas in sunshine. And do must confess I miss my mum´s homemade spicy wine and watching the fireworks the first sunday in december with my family. Like to totaly different world, I´m just lucky enough to explore both. 
Världens vackraste middagsutsikt. The most gorgeous dinner view from The Tree 
Återförening med grabbarna på Tavernan. Mike, Henrik, Chris, Crystal, Sarah och Emma. Meet up w the boys in Agnes Water after dinner. 
Vaknade upp till den här utsikten från sängen första advents morgon. Wakin gup to this view from bed....
Gungar bort baksmällan. Curing the hangover
Mot stranden. To the beach. 
.
.
Agnes Water Main Beach
.
.
Världens största Jellyfish på stranden
Biggest jellyfish I´ve ever seen!
.
Dags för monopol, Australiensiska versionen har en Koala pjäs! Hur fint? 
The Australian Monopoly has a Koala as one of the checkers, how cute?
Njuter av den här utsikten. Watching the sea...
.
Game on!
 
 
.
Two very curious Kokaburras
Två extra kompisar, som gillade o bli matade med bacon

 

RSS 2.0