Jeep accesoar

Vi har haft en riktig sommarvecka, höga trettio grader och strålande sol. Förra veckan handlade vi ny accessoar till Jepen. En foam surfbräda, H har iallafall höga ambitioner att mästra vågorna innan vintern kommer till WA. I annat fall sitter den väldigt fint på toppen av vår nedcabbade Jeep.
 
 
 
 
 
 
 

Vi mot världen

Vi har hunnit med att fira vår sjuårsdag. Det är smått obegripligt att förstå att vi redan har sju år tillsammans, det har gått så fort. Lycka är att veta att vi ändå bara har börjat vår tid tillsammans. Vi firade på mysigaste sätt, Henrik överraskade med en heldag i Fremantle, fönstershopping, kaffe, besök på Ölbryggeri och bokat bord med trerätters och avslut inne i Perth City på sommarfestivalen.
Lunch kaffe
Litte Creature Ölbryggeri ligger nere i Fremantles hamn, bredvid ölbehållare store som hus finns mysiga små bord att sitta ned och smaka av alla Litte Creatures sorters öl och cider.
 
 
 
 Smak shots- bricka,  7 sorters öl och äppel cider.
 
Efterrätt, ostar för mig och chokladbomb för H
Perth City sommarfestival pågår egentligen runtom hela Perth och i alla förorter, på vår strand I Scarborough har det varit festligheter, konserter, surf/volleybollsturneringar varavat med marknader hela januari.
I city hade de byggt upp en tillfällig utomhus bar med två olika ölstånd och vinlucka.
 
 
Finaste finaste finaste
Med utsikt över Perths skyline
Strax efter midnatt hördes fyrverkerier, de är som galna i detta, Australienarna. Fångade iallafall de fina lyktorna över utetället.
Du och jag, mot världen

BodaBiraths amatör vin skola

 
 Med ett av Australiens bästa Vin-distrikt 3 timmar söderut (Margaret River, även dit vi tänkt åka på bröllops-mini-resa-weekend då vi återvänder till Australien i Juli) och Perths eget vin distrikt, Swan Valley 30 minuter härifrån är det svårt att inte snöa in sig, ännu mer, på viner. 
Förr förra helgen körde vi runt Swan Valley i jakt på nya favoriter. Det är som en helt egen värld, man åker runt och guidas av alla bruna skyltar med en vindruvsklase på, vissa har även choklad, ost, oliver eller öl på skyltarna. Svänger in vart man känner sig lockad och promenarar in i vinkällaren, där man får smaka (mot en liten avgift om inget köp görs) och hjälps av väldigt kunniga vin-människor som nästan alltid prickar rätt när man på lekmans vinspårk förklarar vad man gillar. Man kan också åka ut, bara njuta av naturen, känslan av att vara långt bort, kika upp mot berg och enorma vin odlingar, svänga in dit man känner sig lockad och bli serverad lunch under ett tak av vinrankor. Mysigt lördagsnöje. 
Nu har vi som mål att hitta bröllopdsmiddags-viner. Och såklart vill vi ha Australiensiska viner, helst från WA.
Lite handfallet känns det att vi har bland de bästa vinerna i landet runt hörnet, men alla hittas inte hos systembolaget. Visst är import ett alternativ, men de  många tusenlapparna det kostar i frakt och tull lägger vi hellre på trevliga saker till bröllopet eller med vänner och familj då vi är i sverige. 
Istället jagar vi runt efter de West Australiensiska viner som faktiskt finns tillgängliga på systemet. Igår bockade vi av  ett rött - Catching Theifes, en Cabernet Merlot från MargaretRiver och en Vit Syrlig Scrubby Rise från Adelaide - Wirra Wirra. Än klingar inget jackpot. 
Vi kan däremot tipsa om ett par bra viner från vår region här, skulle ni springa på dessa hos systemet  eller på någon restaurang är de bra köp! 
Houghton är en av de större vingårdarna som finns i WA, väldigt prisvärda. Red Classic ovan är min favorit med tre olika druvor. 
Shirazen är också bra
Deras vita med tre druvor är mycket bra
Sandalfords portvin är storfavorit hos både mig och Henrik
Bland det bästa vita vinet jag druckit, syrligt, djupt och smakrikt. 

RSS 2.0