Nytt steg

Främsta orsaken till de omskakade planerna i påsk var mitt besked om nytt jobb som kom på skärtorsdagen. Vi hade ju planer för en Nya Zeeland tripp i slutet av April och mini weekend borta över påsk. Dock får vi skjuta fram båda två, då jag behöver jobba över den tänkta NZ trippen, och då vi planerade liten hej-då kväll lördagen med mina jobbarkompisar.
.
På måndag påbörjar jag min träningsvecka tillsammans med den avgående butikschefen och veckan efter det flyger jag ned för introduktion på huvudkontoret i Brisbane. Jag ska bli butikschef för Endeavour Foundations Gladstone butik! Allt gick väldigt snabbt, och från början hade jag sökt tjänsten som butikschef i Yeppoon (norr om Rockhampton). Efter att på onsdagen haft telefonintervju med Area Manager QLD ringde hon upp mig och frågade om jag skulle vara intresserad av tjänsten i Gladstone också. Gladstone butiken fungerar som en central för alla donationer samt lager med distrubition till de övriga butiker i staten och därför blir rollen som butikschef mer intensiv och med fler ansvarsområden.
 Jag tackade såklart ja och körde till Rockhampton fredags morgon för intervju med deras butikschef.
Samma eftermiddag fick jag samtal från Area Manager igen som förklarade att de ville ha mig till Gladstonebutiken, dock enligt lag var de tvungna att sätta ut annonsen för Gladstone innan de kunde anställa någon då tjänsten precis blivit tillgänglig. Att jag hade tjänsten om de inte skulle få in någon annan likvärdig ansökan på en persond de ville intervjua. Den satt ute i två och en halv dag och jag fick mitt glada besked kommande torsdag eftermiddag efter ett par nagelbitare till dagar.  Endeavour Foundation är en av Queenslands största non-profit organisationer som jobbar bla. mot barn och unga med funktionshinder/störningar och utbildning samt jobbtillfällen för dem. De har flera olika vägar till att samla in medel och butikerna är en av dem. Av det jag hittils fått vete om organisationen är alltid väldigt positivt och jag ser fram emot att lära mig mer och utvecklas i ett stabilt och välkänt företag. (Yaaaaaayyyy!!!)

Påsken 2013

Vi hade tusen planer för påskhelgen iår, det slutade med pubkväll, pariserhjul, mini roadtripp och beach häng. Egentligen hade vi tänkt lyxhelg på hotell i Yeppoon och/eller Angnes Water. Men i slutändan gjorde vi det vi kände för när vi vaknade på morgonen istället, och det visade sig vara nästan bättre än planerat.
Påsken är stor i Australien, långhelg och evenemang. I Gladstone betyder det Harbour festival (Tänk fyrisfestivalen fast mindre), Rio Tintos karnevals tåg (en en timmes långt tåg av reklamade bilar som tutar och vuxna utklädda i glitter som kastar godis till alla barn) och the Brisbane to Gladstone Yacht race, som är vad det låter - segelbåts race som går från Brisbane och kommer i mål till Gladstone marina på påsksöndagen och ännu ett tillfälle för damer att klä upp sig till tänderna och kila runt på yacht-klubben.
Jag och Henrik tog fredagseftermiddagen på Harbour festival, åt onyttigt från varenda matstånd och köpte dyrt marknadsgodis. Lördagseftermiddag efter jobbet skippade vi race-banan och pubade bort eftermiddagen på Harvey Road Tavern tillsammans med min ajobbarkompisar och respektive. Söndagsmorgon startade vi solveig och puttrade runt för morgonkaffe i Cider galleries, lunch på surfklubben i Tannum sands och emellanåt beachade och badade vi bort ett par timmar.
.
Henrik ska vinna godsedjur åt mig
Jag fick en mini-gris!
Åkte Pariserhjulet
.
Utsikt öve rgladstone marina
.
Fick inte hoppa i haj-borgen för Henrik.....
Hej säger gris.
 
Nöjd tjej med lakridsremmar
Mumisga toblerone drinkar på Tavernan med Crystal
Och Söndag, i en sammanfattning.

RSS 2.0