Surfers Paradise

Surfers Paradise. Big Week of Fun. Sea World Waterworld & Animal Park, WetnWild adventure waterworld and Movie World. Delfinshower, Mata Stingrockor, Slshow, kramas med Svampbob. Skrikit halsarna ur oss på löjligt höjda rutschkanor. Träffat Looney Tuunes, Batman, skrikande susat runt på bergochdahlbanor. Hoppat i stolarna på 4D bio. En livrädd Tilly på ScoobyDoo Spöktåget som gömde sig i Hs armhåla. Hesa röster av alla G krafter.
Botat onda huvuden efter en för rolig kväll i Surfers City i hällregn inne i vanen. Dans, Irländska pubar och biljard. Hempromenad längs stranden. Beachhäng. Lite stros. Mer än väldigt nöjda med vår vecka i Paradiset. Skyskrapor som svampar överallt, upplyst kvällstrand, stämmning, små gränder och stora shoppingator.
Hej SeaWorld!
Magiskt Delfinshow
Superpass för unlimited entrance till alla 3 parker
Hej MovieWorld!
Kramas! Bugs Bunny belänade Tilly med en slängkyss efter kramen :)
Aahhhhh BATMAN!
Thats all Folks!
Grabbgänget, woooh!

Mojo Surf

Jag, Tom och Henke bokade en Mojo-Surf kurs i Byron Bay. Michelle var fotograf i strandkanten. Upplockade kl. 12 av en kopparbrun surfare med långt blont rufsigt hår som är en levande definition av en Australienare. Kallade Tilly "Princess" hela dagen och sa inte en mening utan "mate". Ruskigt  säker på vad han gjorde i vattnet. Strand-session och genomgång av vågor. Övningskörde brädorna ("Princess you gonna love me forever" sa surfarn och räckte Tilly en rosa bräda) på stranden. Sen i vattnet. Vi hade alla förväntat oss hårt jobb att stå upp. I själva verket är det hårdaste jobbet att faktiskt komma ut till vågorna med brädan. Slita, dra, svälja några liter saltvatten och bli boxad i ansiktet av inforsande vågor. Passa vågen exakt på sekunden och balansera upp. Slet ett par goda fyra timmar i vågorna, på slutet så darriga armar att vi knappt tog oss upp på brädorna.  Ungefär hur roligt som helst. Och lyckan när man lyckas balansera upp, fokusera blicken fram och balanserande surfa in till stranden, stående.
Supersurfarn tog god tid på sig med var och en av oss sju i gruppen. Slet ut oss i vågorna när vi inte orkade själva, skrek order för att övverrösta vågorna, paddla! Paddla! Blicken upp! Balans! Stå upp! Och hjälpte oss alla i stående redan första timmen. Trötta, mörbultande, vansinnigt nöjda på eftermiddagen promenerade vi illbaka längs stranden med brädorna på huvudet mot bilen.
.
Övningskör!
Balansera, och stå upp
Tilly med rosa brädan!
Coolaste tjejen i stan
Premiärövning i vattnet
Tom och Tilly kämpar sig ut förbi vågorna
Nästan nästan!
Henke! Wooohooo!
Tilly och Tom. Trötta, lite handfallna och frustrerade. Vill också ut och stå upp!
Äntligen, Äntligen!
Snurr och segerskutt!!
Fokus Henke....
Nope! Dyk i vattnet!
Ut igen, Henrik och Tom
Balans....
Men nu! Snyggaste surfarn i vattnet :)
Tom balanserar!
Kom igen Tom!
Yaaaaai!
Slutkörd Tjej!
Henke!
Ut igen, Tilly och Henke
.
Nej, inte den här gången!
Tilly susar in!

Från New South Wales till Queensland

Fina dagar i Byron Bay. Beachhängt, myst runt i stan, druckit någon öl, Surfat, myst runt lite till, spelat kort under taket i campervanen med dundrande regn, ätit 6dollars middag och dansat på borden på Cheeky Monkey´s.  En avstickare till Nimbin tog oss tillbaka ungefär 30 år i tiden. Hemp och Bongs och batik och dreads. Pyttelitet, ganska konstigt men med en slags charm också antar jag. För en natt. Innan vi körde mot kusten igen. Landat i Surfers Paradise. Den här stan med skyskrapor typ direkt på stranden och en beach som är flera mil. Goald Coast. Queensland. Spanat in stan, hängt på beachen, H har surfat och Tilly har övningskört manuella växeln i Inga. Lättsomenplätt! Laddar för Themeparkesvecka med start på SeaWorld imorgon. Bilder på surfing kommer snarast. OCh bilder på en tokglad Tilly som kramas med SpongeBob på paraden i SeaWorld. Ikväll är vi upptagna med att njuta av Goon, laga mat i campköket och njuta av kvällslivet i city.
Main Beach, Surfers Paradise
Tom, Tilly och Michelle. Hello Paradise!

Byron Bay

Byron Bay och värme igår! Spenderade en iskall natt på ett rest-stop längs vägarna på väg upp. För snåla för att betala fyrtio dollar för att spendera tre timmar på en gräsmatta. Vi och alla långtradare, och en knallorange folkabuss.
Spande in beachen igår, åt cheap-tuseday pizza på domino´s och dansade på borden på Cheeky Monkey igår natt. Beachhäng idag, och bokad surflektion till imorgon. Förväntansfulla upp till tänderna! Ikväll laddar vi på Holiday parken med middag, kanske någon öl och lite kortspel. Fint det här livet.
Hej Beachen!
Tom och Henke.
Carly, Elinnor, Michelle, Tom, Henrik och Tilly på Cheeky Monkeys
Beach häng idag.
Spanade in surf-kullar och tjejer för inspiration. Ser så lekande lätt ut...!
Lighthouse med utkiks plats uppe på udden. Har man tur kan man spotta rockor, delfiner och sköldisar från klippan, ska spanas in fredag!

Port Stephens, Delfiner och Sand

Upp tidigt söndagsmorgon. Första roadtripps äventyret. Tog Dolphins watching boat från Port Stephens harbour. Sen bara var de där. Omöjliga att få på kort. Surfande i vågorna. Fyra och fyra, fem och fem. I massvis. Jag och Michelle tjöt av lycka när vi äntligen fick syn på den första fenan! Sen var de överallt. Vackra vackra djur.

Tillbaka i land lagom dags för sanddynorna i Birubi. Sand sand sand så långt vi såg på ena sidan. Havet till horisonten på den andra. 15 minuter från vår Holiday Park hamnade vi mitt ute i en Mini Öken. Ruggigt maffigt. Vår shuttle bus ut till dynorna gick till vänster om tre idisslande kameler som vilade sig i  solen. Ut i sanden, över dynor, ned i sänkor. Avsläppta vid en brant sansdyna försedda med små sandboards sprang vi upp och ned och surfade på sanddynorna till vi knappt orkade gå mer. Sandboarding är som pula, fast med sand och med mycket mindre brädor. Eller som snowboarding om man är modig nog att stå upp. Sand precis överallt! Vansinnigt roligt. Blev kaxigare efter ett par åk och både Tom och Henrik lyckades med stycket att stå på brädan hela branten ned.

Hoppade i poolen tillbaka i Soldiers Point, lämnade sandspår överallt. Sportade en riktig Campervan kväll. Grillade korv med rostad lök (Älskar IKEA Foods). Spelade kort i vanen med en dunk Goon. Smög oss ut i mörkret och midnattshoppade på trampolinerna i lekparken högt upp mot stjärnhimmlen skrattandes. Somnande utmattande, huttrande, glada under berg av filtar i Inga.

Ute till Sjöss

Förstaanblicken. Sand.

Hav.

Än mer maffigt när vi fick komma ut och bara såg sand vart vi än tittade....

.

.

.

.

East Ciast 2012!

Dags för sandboarding!

Michelle försöker fånga Tom och Henrik på kamera

Henrik!

Tilly och Michelle!

.

Woooooohoooo!

Tilly orkade stå länge nog för ett kort, wop!

.

Slutade lagom tills solen började dala, svettiga, väldigt sandiga och glada.

Solnedgång över dynorna.

Camping-frukost. Laddar för vägarna igen.


Från Manly till Sydney och iväg

Kittade upp Inga med heldags fredag på IKEA (köttbullslunch med lingon satanssågottdetär) K-mart och JBHiFi. Kuddar, täcken, kastruller, bestick, bra-att-ha osv. Lite som att flytta in i ett nytt hus. Laddade kylen med en platta Coopers och rosé, plockade och pysslade henne iordning. Tog färjan från Circular Quay med Wendy vid sjusnåret mot Manly. Rockabilly, double-denim, Ronny&ragge födelsedagskalas för Patriks svenske vän Max. I en lägenhet med takbalkong sjöng vi ja-må-han-leva tillsammans med alla andra svenskar i Manly och drack för mycket Kopparbergs flädercider. Stupade i säng vid fyrasnåret lagom bullriga.

 

Susade ut ur Sydney vid tvåsnåret, lördag. Efter mardrömstimmar hos RTA (typ vägverket) och på det mycket välbehövlig Libanesisk brunch med Patrik och Wendy.  Framme i Port Stephens, Nelsons Bay (Big 4 Holiday Park i Soldiers Point) lagom till skymmningen. Parkerade tjusigt Inga bredvid Tom och Michelles campervan, catchade upp, satt och pös i campingstolar och pratade resa, östkust och planer.

M.U.M.S!

Födelse-Max och Patrik. Notera sverigedetaljerna och Patriks mycket noga valda AC/DC tröja ;)

Tilly och Henke som Rockisar.

Glad Tilly. Inget Kalas är ett Kalas utan partyhatt.

Wooop!

Gladare Tilly!

Koala är med i bilen. Äntligen ute ur alla bilköer i innerstan.

Solnedgång, någonstans en timme innan Newcastle.

.

Sen. Bara för att jag är irriterad. Några spaltmeter klagan över Australiensiska bilregitreringssystemet. Och regler som inte gäller över statgränser. Egentligen helt ointressant. 
Lagom pigga lördagsmorgon vid niosnåret hade vi en mardröms morgon på RTA office (typ vägverket) i Newtown. Alla ägarbyten av fordon ska registreras och skattas hos dem. För att göra så krävs vad de kallas "prof of adress" vilket kan vara kreditkort, bankpapper, australienskt idkort etc. Då Henriks kreditkort inte stavar ut hans fulla namn (Henrik Lars Boda) utan bara För + Efternamn som i nittionio procent av alla fallen vad gäller kreditkort, vägrade RTA tanten tro att Henrik var Henrik. Hon hävdade också att hans förstanamn var Lars efter att fått sett hans pass, svenska polisen kan med andra ord inte göra pass eftersom de enligt henne skriver namnen på fel sätt. En runda till banken för att bevisa vår identitet, vilket är urpuckat eftersom vi hos banken, då vi registrerade oss som kunder och fick konton och betalkort, visat upp exakt samma identifikation vi visade RTA, bankpapperna RTA krävde säger alltså inget mer överhuvudtaget. Två timmar och två vändor i kö hos RTA (plus Bankkö hos St.George på en halvtimme) senare är Inga iallafall reggad på Henrik. Bara det att alla fordon behöver en godkänd Pink Slip. Typ besiktning, som görs hos en verkstad. Inga konstigheter. Vi köpte också Inga med en valid Pink Slip till Juli 2012, eftersom förra ägarna gjorde sin senaste för ett halvår sedan. Tycker man ju borde betyda att som i normala land är hon godkänd tom Juli oavsett ägare. Icke. Vid varje ägarbyte kräver RTA en ny Pink Slip, oavsett när den senaste kollen gjordes. Vilket också är urpuckat. Eller smart av RTA eftersom de tjänar pengar på att vi betalar för att göra Pink Slip kollen hos en verkstad på ett fordon som redan är betalat för ett visst antal månader och därmed godkänd samma antal månader till. Hursom, bara att göra. Också irriterande för att topp aupp det hela är att vi kan heller inte göra Pink Slippen i ngn annan delstat än NSW eftersom hon är reggad i NSW. Betyder att vi måste stanna och bråka med en verkstad också innan vi kan kör ain i Queensland. Tar iofs inte mycket tid, bara nog så irriterande. I ett land där ALLA åker bil genom delstater kan jag inte begripa logiken i olika regler för olika delstater. Man skulle ju kunna tycka att smart vore att regeringen ser till att regler är regler och är samma i samma land. Ack backpackerproblem.


Från Sydney

Kittade upp Inga med heldags fredag på IKEA (köttbullslunch med lingon kan vara de godaste på länge) K-mart och JBHiFi. Kuddar, täcken, kastruller, bestick. Laddade kylen med en platta Coopers och rose, plockade och pysslade henne iordning. Tog färjan från Circular Quay med Wendy vid sjusnåret mot Manly. Rockabilly, double-denim, Ronny&ragge födelsedagskalas för Patriks
svenske vän Max. I en lägenhet med takbalkong sjöng ja-må-han-leva tillsammans med alla andra svenskar i Manly och drack för mycket Kopparbergs flädercider. Stupade i säng fyra på lördagsmorgonen.

Sen en liten klagan till Aussie vägverket, bilregler överhuvudtaget.
Vaknade till en mardröms morgon på RTA office (typ vägverket) i Newtown. Alla ägarbyten av fordon ska registreras och skattas hos dem. För att göra så krävs vad de kallas "prof of adress", kreditkort, bankpapper australienskt idkort etc. Då Henriks kreditkort inte stavar ut hans fulla namn (H Lars Boda) vägrade RTA tanten tro att Henrik var Henrik. Hon hävdade också att hans förstanamn var Lars eftet att fått sett hans pass, svenska polisen kan med andra ord inte göra pass eftersom de enligt henne skriver namnen på
fel sätt. En runda till banken för att bevisa vår identitet, vilket är urpuckat eftersom vi hos banken visat upp exakt samma identifikation vi visade RTA, bankpapperna RTA krävde säger alltså inget mer överhuvudtaget, och två timmar i kö hos RTA senare är Inga reggad på Henrik. Bara det att alla fordon behöver en godkänd Pink Slip. Typ besiktning, som görs hos en verkstad. Vi köpte Inga med valid Pink Slip till Juli, tycker man ju borde betyda att som i normala land är hon godkänd tom Juli oavsett ägare. Icke. Vid varje ägarbyte kräver RTA en ny Pink Slip, oavsett när den senaste kollen gjordes. Vilket också är urpuckat. Eller smart av RTA eftersom de tjänar pengar på att vi betalar för att göra Pink Slip kollen hos en verkstad. Hursom. Vi kan heller inte göra Pink Slippen i ngn annan delstat än NSW eftersom hon är reggad i NSW. Lite jobbigt eftersom vi ska till Queensland. Man skulle ju kunna tycka att smart vore att regeringen ser till att regler är regler och är samma i samma land. Icke. Bara jävla krångel oh skit arghh!


Toyota Hiace PopTop

Vi har blivit med bil!! Jippie för att vårt letande, rännande, svettande och aldrig släppa blicken från ett uppdaterat gumtree/cars/carsales/cars4backpackers på iPhonen. Tidiga mornar, irrandes runt i Kingscross, tågresor fram, tågresor tillbaka, lyssnande på tröttsam, sliskika bilhandlare (en, innan vi gick vi över på privatmarknanden istället.)  rost och stenskotts letande, krypande under karosser (Henke) förhandlande (Henke). Efter en svettig dag igår med stekande sol och springande från tågen sen sju på morgonen bestämde vi oss. Henke mest faktiskt, han är en klippa på rätt frågor som jag inte riktigt begriper.
Inga heter hon, är 17 år gammal och en riktig goding tycker vi. Fullutrustad är hon med spis, kyl, kök, diskho och rinnande vatten. Hennes dubbelbatterier ger oss kall kyl och lampor på kvällarna, så slipper hon dra ut det ena och inte vilja starta. Inbyggda högtalare sitter i bak, ovanför "soffgruppen" och bordet som man fäller ned när man blir trött på kvällen, till stor dubbelsäng. Hon har tidigare bara skjutsat runt en äldre målare och ett äldre par, efter det tror vi hon precis som vi ser fram emot lite mer party, stränder och fantastiska vyer längs östkusten. Även om hon nu må ha tandställning kvar i fram, repor och påkörningar peppar i trä för att det undvikes, tycker vi hon är gammal nog nu. Hon är en manuelväxlad, vilket gör Tilly lite nervös, men efter att tröskat runt på BigBob på de smalaste av kurviga vägar, kommit in i att allt är vänster och fel sida i det här landet, ska nog en växelspak gå bra efter lite övningskörning på IKEA parkeringen.
Fem personer får hon skjutsa helt lagligt, på platser med säkerhetsbälte, tre i fram fyra i bak. Hon har också ett PopTop, som man fäller ned när man kör och hjälper oss spara in på diseln. Så PoPar man enkelt upp det när man är nöjd med sin lilla campingplats för kvällen och vips har man ståhöjd med regn och myggskydd!
Är påväg för att åka och hämta henne så fort banken öppnar. Skriva papper. Åka bort och och shoppa åt henne, hela dan. Nya kuddar och täcke behöver hon. Stekpanna och en grill. Med två stolar och en campingbord utanför. Hon ska också få krokar, kartor och en känguskylt uppsatt. Och en extra bensindunk om hon blir jättetörstig mitt ute i ingenstans.
Imorgon säger vi, Hello East-coast!!
Hej Inga!
Tada, PopTop!
.
Ingång bak, diskho, lådor  och spis till vänster, garderob, mer förvaring och kyl till höger.
Baksäten :)
Vår nya säng om kvällen.

Från South Australia tillbaka till New South Wales

Fick njuta av fantastiskt landskap igen, 16 timmars körning från Adelaide tillbaka till Sydney. Lyckats lessna rejält på spelistorna på ipoden efter att höghalsat sjungit samma låtar igen och igen. Saknar Linnros och Maggio!
Fick också njuta av ordentliga sängar på icke inbrytningsbara motellrum. På det stora hela mycket vägar. Långa vägar. Vägar och fält som aldrig verkar ta slut. Lite så det tar luften ur en. Väldigt fint. Susade på bra från soluppgång till solnedgång och slocknade lagom efter vi fått i oss middag. Hälsade på i Hamps gamla hemtrakter i Mildura, stannade för att sova och blev uttittade av lokalbefolkningen i Hay och en sista natt på vägarna i ett isande kallt Goulburn. Gillar verkligen livet på vägarna. Enda nackdelen är Kängusarna som ligger överallt längs vägarna. Längs nästan varje vägkant, ändå inte lyckats vant mig.
Även Adelaide rysligt kallt förra veckan. Underbart nog varmare desto länge in mot Sydney vi körde. Väl här har solen lyst högt på strålande klarblå himmel och gett varma varma strålar. Tishirt väder och bara ben, äntligen, igen!  Lite som att komma hem känns det, till det här stället där vi kan så många vinklar och vrår och har våra egna smultronställen. Trots charmen i St.Kilda, mysiga Wollongong och fina lilla Adelaide har vi nog ändå saknat den här stan. En vecka lite drygt totalt, innan östkusten väntar. Checkat in på Wakeup, där vi landade som färska Aussiebor i januari och känner oss lite som veteraner. Mött upp med Tom och Michelle och spånat östkust äventyr. Surfar förtillfället gumtree.com.au som galna efter campervan. Spatserat runt och sagt hej till Darling Harbour, Botaniska Trädgården och Circular Quay igen. Känns fint att vara tillbaka.
.
Gjorde ett par utkiksstopp längs vägarna. Här nere i en mini-canyon med mil av vinfält runtomkring.
Vinrankor i rader
.
Utkik någonstans ungefär två timma rnorr om Adelaide.
.
Big Bob väntar snällt på fotograferna.
FinKille!
OCh så väg.
Och väg.
Moln, fält, himmel.
.
Varning!
Buckle up. Or DIE! Vägreklamen här, inte riktigt lika snäll som vägverkets....
Hello Lovely City!
Sydney Harbour Bridge.
Vår utsikt idag från Botaniska Trädgården.

Blue Dog Posters

Sista Poster-Sale setupen i Adelaide förra veckan. Känns märkligt och lite sorgligt att inte åka vidare mot nya städer och nya universitet mer. Det måste sägas att vi är mer än nöjda med de här senaste nio veckorna. Lite för fort har de gått bara. Är lyckligt lottade som fått se så mycket, alla städer alla roadtrips längs praktiskt taget hela södra Oz samtidigt som vi jobbat och klarat av att inte slåss alltför mycket. Och jobbet i sig. Spänningen i att komma till Campus, våra nya venues varje vecka, packa ur, sätta upp, göra iordning. Slå vad om vilken bestseller vi kommer ha för veckan och när första säljet trillar in på morgonen. Blir lätt att minnas allt det roliga bäst, långa dagar och slit väl värt alla roliga kunder, stunder, platser och dagar vi fått på jobbet. Plus en super boss som lovordat oss, lovat att vi får göra Perth fyra veckor om vi lyckas få till vårt andraårsvisum och de fina nya vänner vi fått.
Med lite vemod (fast sådär med pirr inför allt som väntar!). Hej då BigBob-bilen, Hej då Doctor Who och Hej då Star Wars. Ny kikar vi mot nya äventyr!
.
Sista Setupen, Adelaide Flinders Uni. Venue Plaza
Våra high-top bestseller. Pink Floyd - "Back Catalouge". Darth Vader - "Your Empire needs you".  Doctor Who - "Keep Calm, I´m The Doctor". Star Wars - "Return of The Jedi". Doctor Who - "Keep Calm and Carry On". "Le Chat Noir".
Galna i Doctor Who. Minst sagt. Bestseller 7 veckor av nio. Veckan innan påsk sålde vi fyrtio stycken på två timmar!

Adelaide, Flinders Uni

Sista dagarna i Adelaide. Vi fryser här!! Bytt helgens värme och tshirtväder mot kallvind och regn. Självklart är våran shop utomhus den här veckan. Igår fick vi bokstavligen slita posterfickor ur händerna på våra kunder och stressat vråla fram ursäkter i vattendånet, "please come again tomorrow!, Sorry sorry need to get this away from the rain, don´t want the stock to get ruined, haha" och plocka smuliga posters ur deras händer.  Dra allting in under den enmeters fläcken under taket där det inte regnade in för att undvika att få hela vårt lager förstört. Nackdelen med Posters, inte särskilt vattentåliga. Tilly med sjöblött hår och rinnande mascara lyckades flirta sig in genom H med managment damerna på "Student Hub" som fnittrande frågade om "that sweet little guy with blonde hair!" var min man och ville inspektera ringen och jodåjadå vi är ett par, vi är från sverige vi är förlovade, fnittra mera och så erbjöd dem oss utan att vi behövde fråga ett nytt utrymme - vintätt med väggar - bredvid Uni Baren resten av veckan. Tacksammast!!
Störtskur som verkade komma från ingenstans, en timme senare när allting var blött och inlastat i bilen sprack solen fram och hånlog. Fem minuter innan nästa regnskur. Tydligen vinter här.
Annars har vi det fint. Game Of Thrones böckerna har tagit över våra kvällar och vi mmmar lite till varann mellan kapitlen och turar om att göra näskaffe.
Två dagar to go på Flinders Uni som ligger uppe på bergen som omger Adelaide City. Man kan bokstavligen se hela staden tända lamporna klockan sju och sen se solen stiga och det blir ljusare och ljusare när vi lastar ur vanen. Helgen är vigd åt sista jobb-roadtrippen tillbaka till Sydney. UNSW väntar igen måndag till onsdag. Den här tiden nästa vecka jobbar vi inte längre.
.
Och det här var innan det riktiga regnet kom....
Godmorgon Adelaide!

RSS 2.0