Winter is coming

Illusionen av ett konstant soldränkt Australien är väldigt trevlig, men långtifrån sann. Sommaren är en klass för sig med vad som känns som tusentals molnfria vackra och heta dagar, men när hösten kryper på ändras det ganska radikalt. Första Juni räknas som första vinterdagen och även om det är ett par veckor kvar dit, är hösten inget som går att undgå. Istället för de frostoga höstar och vita vintrar vi är vana vid byts isen och snön bort mot regn och grå himmel.Temperaturen kryper nedåt för var dag och nätterna är rentav riktigt kyliga.
Inatt har det stormat så vi trodde taket skulle flyga av och när det regnar, så REGNAR det. Solen orkar sig ändå fram korta stunder varje dag och det är skönt för energin.
Som ni kanske minns var vi inregnande förra vintern, men med avsaknaden av tropikerna här i södra WA får vi inte riktigt det hetsiga ihålande rgenet på samma intensiva sätt, konstant fall i veckor,som leder till översvämmningar, och så är det ju detta med närheten till havet som hindrar översvämmingarna. Däremot har det härjat en hel del allvarliga bränder under sommaren som även de finns i Queensland med hindras av fukten, här är värmen så mycket torrare. 
Hursom pågår Brölloplaneringen för fullt och att den intensiva hettan är borta hjälper hjärnan att orka lite mer, jag har slitit mitt hår en stund över bordsplaceringen och på en hylla i kontoret ligger på några bröllopsinköp; dekorationer och små projekt som ska till. Dagarna börjar bli lätträknade!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0