4x4

Vi förvandlas lite mer till Aussie bor för var vecka som går. Det ultimata tecknet för riktigt Aussie är inte, som man kan tro, surfbrädan. Den ultimata Aussie-makern är en truck med fythjulsdrift. Alla, alltså ALLA har en sån, och nu är vi inte sämre.
 
För med Jeepen kom också det här begäret efter att fyrhjulsköra, helst på stranden om ni frågar mig och helst mitt ute i skogen över gupp i snabbaste fart om ni frågar H. Hur det än är med den saken kan vi inte säga att vi kan något om eller hur man fyrhjulskör, så vi har Jeepat runt förorterna norrut för att hitta en enkel "barn backe" att börja i. Någonstans man kan ta sig på relativt platt och hårt underlag och där risken för fastkörning är minimal, vi har bara haft en bil med oss, och det här med att stå och skämmas fast i en sandgrop under fyrtiograders brännande sol vill vi heller inte råka ut för. 
Förra helgen lyckades vi hitta en access till beachen som lät oss först åka ned från vägen som tog slut, till platt sand, ned i halvdjup och upp på en platå innan den riktigt djupa sanden i backen ned till stranden började. Det kändes som en lagom start, och vi tog oss istället ned till stranden till fots och njöt av en timmes promenad längs vattenkanten. 
Nu har vi ju en ritkigt fyrhjulsbil som väl ska klara av att köra upp och ned i djup sand, men sen är det detta med teknik också, ha en mätare för att veta hur mycket luft som eventuellt behöver släppas ut ur hjulen (etc etc) och hur man faktiskt tar sig upp om man fastnat. Vi mjukstartar, men stranden, snart kommer vi och Jeep!
Fortfarande, frihetskänslan i ned-cabad Jeep och susa förbi denna utsikt, oslagbar. 
Sunset Coastal Drive
 
Vi börjar ta oss ut på off road
Med denna strand i sikte, som mål
Njöt av annan underbar utsikt
Solade oss lite

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0