Sista helgen i Juli

Sista veckan mitt-i-vintern och lönehelg. Tog Inga till Rockhampton. Datedag och shopping. H som i princip vägrat köpa nya kläder sedan vi först landade i Sydney, knappt då heller, tillochmed såg att alla tshirtar krympt och alla jumprar är urblekta. 
De här städerna påminner om Usa. Eller, vad jag förväntar mig att utspridda städer i Usa ser ut. Gator breda för tre och stadskärnan utspridd på fem olika håll. Ungefär som Gladstone, fast vi har mini (normala) gator.
Promenerade huvudgatan i solskenet, köpte krims och hittade en butik med tegel-tapet som öppnar sig mot en äng, och precis så ska vårt vardagsrum se ut, bestämde vi. Märkte att allting heter något med bull/moo/cow i rockhampton (vad sägs om mooooocha latte?) och att man längs gatan-med-hundra-motell som går tvärsigenom stan hittar minst fem platstjurar på hustak eller i parker. Tjursigt. 
Hittade Stockland, Queenslands största shoppingcentrer, nästan så stort att man kan gå vilse. En lunch, ett par shorts, skor och tishor och en is-latte senare kom vi ut, fullpackade med kassor och boxar.
Söndagen tillbringades på bakgården, läsande i solskenet. Ganska perfekt vinter-söndag. 
Hej milslångs vägar
Hej Tjur!
Rockie
Rockie main st
Henrik tyckte han behövde den här, thirst-aid
H tröttnade lite på shopping, gjorde vin-lådan till pall och statuerade perfekt exempel för femåringen framför oss. 
Nästan hemma, där på kullen där solen lyser, där bor vi!
Hemma till solnedgång och ett lysande Mt.Larcom
Söndag. I en sammanfattning. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0