Great Ocean Road #2

Roadtripp, dag två. Vidare från Lorne mot Apollo Bay. Äntligen en dag med strålande sol och värme, efter att frusit som tokiga i Melb. City och Lorne. Frukost i solgass på balkongen, innan vi packade våra ryggsäckar och lassade in i bilen.
Mamman och Nina i baksätet, H bakom ratten och Tilly lusläsande Lonley Planet, sidorna med Ocean Road är ganska tummade nu efter letande och läsande om alla godbitar. SPeciellt de "örade" sidorna Hampus vikte ned åt oss innan vi landade i Sydney. Första stoppet blev Erskine falls, uppför berget och in på smala ormvägar upp bland träden. Trappor nedåt tillutkikspunkterna och en hoppande Nina såg ormar överallt! 30 meter nedåt i en riktigt trollskog går fallet.
Nästa stopp blev för kaffe med utkik över Wye River och Wye Beach, där mamman som inte lärt sig alla de olikaespressomaskins-namnen för kaffe här nere (Latte, Capp, Mocha, Flat White, Long Black. Aussieborna väldigt petigamed sitt kaffe, bryggkaffe existrerar bara inte) beställde en "Lååång-shooort" och ville ha en liten svart kaffe som hon efter ett par fnitterattacker och förklarande för baristan fick.
Vidare mot Kenneth River och Grey River Rd, Ocean Roads bästa koala-spaningsställe enligt vår tummade guide. Uppåt och uppåt gick vi, långt och runt krökar. Innan vi fick syn på den första lilla duntussen sovande högt högt upp i ett träd. Att få se dem på riktigt, sovandes, sträckandes, nyvakna och plirande mot solen. Magi. Riktig magi. Efter den första fanns det överallt, när man lärt sig urskilja dem ur träden som de kamoflerar sig bra i. Läge stod vi med krökta nackar och bara tittade och pustade nöjt när de rörde sig.
För natten stannade vi i Apollo Bay, på huvudgatan, på ett motell som egentligen var restaurang men hade både buss och turistservice och flygbokning, med ingång direkt från matsalen och bakgården på en parkeringsplats. Gick vidare och drack gott på den enda lokala puben öppen efter klockan nio med tänd brasa intill bordet, där vi träffade tre svenskar och en norrman på raken och mamma och Nina berättade rövarhistorier på både svenska, engelska och svengelska, in på småtimmarna innan vi blev utkastade vid stängingsdags.
.
Hej då - Lorne!
Stegar ned mot Erskine falls
Utkik nummer ett
Glada flickor!
Erskine falls i full prakt.
Nedåt igen längs trädvägarna
OCh ut på den här vackra vägen igen!
Åker och åker.
Det här havet, går inte att titta slut på
.
Framme i Grey River
Tilly-Koala!
Mamma-Koala!
Pippi som bor längs vägen med Koalorna
Gick och gick, möttes av den här utsikten från en kurva mot toppen
.
Och så äntligen! Duntuss i skyn!
Nyvaken liten mjukis!
Stäcker lite på sig....
Urvaken, och ungefär hur söt som helst!

Kommentarer
Postat av: kakan

fin läsning och fina bilder! gissa vilken koala som blev min favorit !

2012-04-17 @ 16:04:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0