Från Victoria till South Australia

Så, vi hade en väldigt intressant helg på vägarna när vi lämnade Melbourne för två veckor i Adelaide.
Startade i dimma som täckte topparna på skyskraporna i stadskärnan på morgonen, stannade för kaffe i strålande sol på ett litet bageri ungefär tvåochenhalv timma väster om Melbourne. Såg grått regnmoln täcka horisonten och körde bokstavligen in i en vägg av regn en halvtimme senare och översvämmade vägar.
Bestämde i ett infall att vi ville testa Aussie livet på landet och checkade vid femsnåret in på det enda motellet i den lilla staden precis efter gränsen VIC/SA. Luskade efter en joggingrunda ut att det inte bara bodde 10 personer i den lilla staden. Resterande hundra tittade på den lokala fotbollsmatchen och vi hörde heja-ropen eka längs hela rundan. Fick tag i en drive-in bottleshop, enda butiken öppen, och fick varsin innan-maten ale. Innan vi gick tjugo meter till receptionen som också låg i den enda restaurangen/baren öppen i stan. Åt pasta och parmesan kyckling tillsammans med barnfamiljerna som åkt från fotbollen tidigt. Hängde lite på baren, blev attackerade av femtoncentimeters malar som inte kunde flyga ordentligt i duggregnet. Gick tjugo meter tillbaka till rummet och Tilly somnade en halvtimme in in "Fear and Loathing i Las Vegas". Vaknade några timmar senare av att platsen mellan vår ytterdörr och receptionen/restaurangen/baren förvandlats till rökruta. De som firade fotbollsmatchen hade firat med några högljudsöl och bolmade nöjt skrikande(pratande?) genom fönstren. Ytterligare en halvtimma senare vaknar vi när de tre "gangster"killarna i stan fulla som få, planerar att göra inbrott hos oss. Lyckas ganska bra och, får upp själva dörren genom att använda krimfilms-knep med kreditkort i springan. Skitdörr! Turligt nog hade vi säkerhetshaspen på, de kunde alltså inte trycka dörren mer än ett par centimeter, och de försvann ganska snabbt när de väl lyckade förstå det. Sov jättebra resten av natten.
Vaknade söndag morgon och inser att våra två mobiler och mitt armbandsur alla har olika tid. Klurar ut att South Australia av någon anledning ligger en HALV timme efter Victoria. Förvirrande om något. Klockan åtta har vi packat bilen för att köra vidare till säkerheten och civilisationen. Bara det att inte en människa, eller bil är vaken i hela staden. Allt igenbommat. Stängt. Till och med bageriet stängt! Som en dålig skräckis på något sätt. Eller dolda kameran. Får tillslut tag i en vaken städare och kan lämna nyckeln. Åker och säger hejdå till de vita kängruna som bor i byn. 54 kilometer till kaffe i nästa by. Fyra timmar senare får vi checka in och pusta ut i vår lägenhet i Adelaide. Här är coles (mataffärn) öppen från midnatt! Civilisation at last!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3004710/images/2012/pic_199902879.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3004710/images/2012/pic_199902888.jpg" class="image">


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0